Германският министър на отбраната Кристин Ламбрехт коментира в понеделник, че

...
Германският министър на отбраната Кристин Ламбрехт коментира в понеделник, че
Коментари Харесай

Германия е готова за водеща военна роля в Европа и света

Германският министър на защитата Кристин Ламбрехт разяснява в понеделник, че има вяра, че Германия е длъжна да играе водеща световна роля, в това число във военната сфера  и че страната не би трябвало да се опасява от отговорността, написа " Дойче веле ".

" Размерът на Германия, нейното географско състояние, нейната икономическа мощност - в резюме, нейното въздействие - ни прави водеща мощ , без значение дали желаеме да бъдем такава. Също и във военно отношение ", сподели тя в съществена тирада за сигурността в Берлин.

Нейните забележки идват, до момента в който Европа се бори да се оправи с следствията от съветската инвазия в Украйна , като Германия премисля отбранителната си тактика след десетилетия на огромна взаимозависимост от Вашингтон за своята сигурност.

" Войната в Украйна сподели на всички , даже на нас, германците, които сме привикнали с мира, че страните се нуждаят от въоръжени сили като последна мярка - т.е. всякога, когато врагът е решен да употребява навлизане, опустошение, убийства и наложително разселване " като средство за неговите ползи, сподели тя.

За да може Германия да извърши военната си роля, тя трябваше да влага 2% от своя брутен народен артикул в защита, както изисква НАТО, сподели Ламбрехт.

Тя сподели, че Германия би трябвало да извърши задачата на НАТО за разноски даже откакто специфичният фонд от 100 милиарда евро, контрактуван тази година, е изразходван.

" Два % от нашия Брутният вътрешен продукт за нашата сигурност... имаме потребност от тези пари без " в случай че " и " само че " и са ни нужни в дълготраен проект , с цел да не са напразни напъните, които поставяме със 100-те милиарда ", сподели министърът.

" Трябва да предотвратим обстановка, в която след няколко години да не можем да си позволим поддръжката на оборудването, което закупуваме в този момент. " Германия може да направи това ", сподели тя. " Германия не би трябвало да се опасява от тази нова роля. "
 Столтенберг не изключва Русия да нападне и НАТО
Столтенберг не изключва Русия да нападне и НАТО

Алиансът направил най-фундаменталната смяна в политиката си от Студената война насам

Ламбрехт удостовери, че сигурността на Европа към момента е обезпечена от най-важния й съдружник Съединени американски щати .

" Но този съдружник беше заставен да реалокира главния си фокус върху сигурността в Тихоокеанския район ", сподели тя.

Това означаваше, че Европа и на първо място Германия би трябвало да играят по-важна роля , сподели тя,

" Германия е подготвена да поеме бремето от Америка в Европа и по този метод да даде решителен принос за справедливото шерване на товара ", сподели Ламбрехт.

Говорейки за спора в Украйна , Ламбрехт още веднъж отхвърли настояванията за изпращане на съществени бойни танкове в помощ на войските на Киев. " Нито една страна до момента не е доставила бойни машини на пехотата или съществени бойни танкове, създадени от Запада ", сподели тя. " Разбрахме се с нашите сътрудници, че Германия няма да подхваща едностранно сходни дейности ".

Няколко депутати от съдружното държавно управление приканиха Берлин да изпрати повече тежко въоръжение в Украйна на фона на докладваните триумфи на продължаващата контраатака против нахлуващите съветски сили.
 Съединени американски щати заделят военна помощ за България, застрашена е от съветска експанзия
Съединени американски щати заделят военна помощ за България, застрашена е от съветска експанзия

Защита против закани за суверенитет и териториална цялост
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР