Германският министър на отбраната и номинирана за председател на Европейската

...
Германският министър на отбраната и номинирана за председател на Европейската
Коментари Харесай

Фон дер Лайен ще напусне кабинета на Меркел независимо от вота в Европарламента

Германският министър на защитата и номинирана за ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че ще напусне поста без значение какво стане на следващия ден при гласуването на номинацията ѝ в Европейския парламент.

Фон дер Лайен, която европейските водачи предложиха да оглави комисията по-рано този месец, написа в " Туитър ", че " с цел да служи на Европа с цялата си мощ ", ще подаде оставка. Това ще се случи " без значение от резултата " на утрешното гласоподаване. " Ще желая доверие от европейския парламент, " написа тя.

Германският канцлер Ангела Меркел сподели, че почита решението. " То дава да се разбере, че Урсула фон дер Лайен е взела решение за нов стадий в живота си, " сподели Меркел, представена от " Ройтерс ".

Предстои да се разбере кои са идващите стъпки, сподели Меркел, имайки поради както вота в Европарламента, по този начин и въпроса кой ще наследи Фон дер Лайен като министър на защитата.

Утре Фон дер Лайен ще е изправена пред мъчно гласоподаване, защото не е известно дали ще събере задоволително поддръжка, с цел да застане отпред на комисията. Дори това да се случи, болшинството ѝ може да се окаже нежно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР