Германският министър на отбраната и лидер на Християндемократическия съюз Анегрет

...
Германският министър на отбраната и лидер на Християндемократическия съюз Анегрет
Коментари Харесай

Германия поиска международна зона за сигурност в Сирия

Германският министър на защитата и водач на Християндемократическия съюз Анегрет Крамп-Каренбауер изиска " да бъде основана зона за сигурност под интернационален надзор с присъединяване на Турция и Русия ", съобщи тя в изявление за телевизия " Дойче веле ". Според Крамп-Каренбауер основаването на такава зона ще стабилизира района и ще разреши възобновяване на инфраструктурата и непринудено завръщане на бежанците. Министърът посочи, че работи в тясно съдействие с канцлера Ангела Меркел върху концепцията за зона за сигурност в Северна Сирия и че е уведомила най-важните съдружници на Германия за предлагането. Това е първият случай, когато немското държавно управление предлага военна задача в Близкия изток. Ако концепцията бъде утвърдена от Турция и Русия, ще се чака Берлин да изпрати бойци в Сирия като част от задачата.

Предложението на Крамп-Каренбауер може да сътвори напрежение в немската ръководеща коалиция, защото съдружните сътрудници на Меркел от Германската социалдемократическа партия се отнасят скептично към каквато и да било директна военна интервенция в Сирия. Министърът отбрани концепцията, като съобщи, че към този момент не може да слуша по какъв начин немските политици единствено приказват, че са разтревожени от насилието в Сирия, само че не подхващат дейности. Според Крамп-Каренбауер Германия и нейните ръководещи партии би трябвало да създадат повече и да допринесат за решаването на рецесията в Сирия. Тя ще го показа публично в коридорите на среща на министрите на защитата на страните членки на НАТО в четвъртък и петък. Тя разясни, че Бундестагът ще би трябвало да реши дали немските военни да вземат участие в проекта.

Турция желае да образува 120-километрова зона за сигурност след изтеглянето на сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) в региона от Тал Абияд и Рас ал Айн. Предвижда се зоната за сигурност да бъде удължена до 444 километра. Последиците от турската военна интервенция в Северна Сирия бе главната тематика на среща в Сочи във вторник сред турския президент Реджеп Ердоган и съветския президент Владимир Путин. Очакваше се една от основните тематики да бъде уточняване на зоните, в които частите на Анкара и Дамаск ще бъдат ситуирани.

 ОТКАЗ

Американските войски, трансферирани от Сирия в Иракски Кюрдистан, не получиха позволение да останат на нейна територия и ще би трябвало да го изоставен, съобщава съвместното оперативно командване на иракската войска, представено от Си Ен Ен. " Някои медии и осведомителни организации оповестяват за изтеглянето на американските войски от Сирия към Ирак. Всички американски войски, които се трансферират, получават позволение да влязат в Иракски Кюрдистан с пренос, тъй че по-късно да изоставен Ирак ", се споделя в официалното съобщение. " Няма разрешение тези сили да останат в Ирак ", безапелационни са в Багдад. Миналата седмица шефът на Пентагона Марк Еспер съобщи, че изтеглените от Сирия американски военни ще останат в Ирак, с цел да вземат участие в интервенции против остатъците от " Ислямска страна ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР