Германският министър на отбраната Борис Писториус каза в неделя, че

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус каза в неделя, че
Коментари Харесай

Писториус: Скоро се очаква решение за доставката на танкове за Украйна

Германският министър на защитата Борис Писториус сподели в неделя, че чака скоро да бъде взето решение за доставката на танкове на Украйна, каквото и да бъде то, заяви Reuters.   В изявление за немската телевизия Писториус сподели, че Германия няма да вземе преждевременно решение, тъй като държавното управление би трябвало да вземе поради доста фактори, в това число следствията за сигурността на немското население.   Преди това външният министър на Германия Аналена Бербок съобщи, че Берлин няма да застане на пътя на Полша, в случай че Варшава реши да изпрати в Украйна притежавани от нея танкове " Леопард ".

На въпрос какво би станало, в случай че Полша изпрати свои танкове " Леопард 2 " на Украйна без немско утвърждение, пред френската телевизия LCI Бербок сподели, че за момента въпросът не е бил поставян, само че при положение, че бъдат запитани, не биха поставяли спънки.   Българска телеграфна агенция напомня, че в неделя Полша съобщи, че ще изпрати свои танкове, създадени в Германия, в Украйна, даже в случай че Германия не направи същото, и уточни, че ще застане отпред на дипломатическите старания в Европа, в случай че Берлин не го направи.  
We will not stand by idly and watch Ukraine bleed to death. If we don’t get German agreement on the Leopards, we will build a " smaller coalition " of countries ready to donate some of their modern tanks to a fighting Ukraine.

????➡️ https://t.co/8GtNZtcyTi
— Mateusz Morawiecki (@MorawieckiM) January 22, 2023 " Няма да стоим безучастни и да гледаме по какъв начин Украйна кърви до гибел “, написа полският министър председател Матеуш Моравецки в Twitter.   Коментарът му в неделя пристигна откакто френският президент Еманюел Макрон сподели, че не е изключено изпращането на френския главен военен танк " Льоклерк ". Британците към този момент оповестиха, че изпращат своите танкове " Чалънджър 2 " в Украйна. „ Що се отнася до " Льоклерк ", нищо не е изключено “, сподели Макрон на взаимна конференция с немския канцлер Олаф Шолц в Париж.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР