Германският министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер отправи днес остри критики

...
Германският министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер отправи днес остри критики
Коментари Харесай

Германският министър на отбраната остро разкритикува Турция и САЩ

Германският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер насочи през днешния ден остри рецензии против Турция и Съединени американски щати след турското навлизане в кюрдския район в Северна Сирия, съобщи ДПА.

Две събития са "разрушителни в дълготраен проект според мен ", сподели Крамп-Каренбауер, която е водач на Християндемократическия съюз (ХДС) на немския канцлер Ангела Меркел.

Едното е, че Съединени американски щати обръщат тил на тези, които се биха поради тях против терористичната формация "Ислямска страна " в Сирия. "Това повдига същински въпрос за надеждността на нашия най-силен съюзнически сътрудник в света ", съобщи тя.

А във връзка с Турция, която дружно с Германия е член на западния защитителен съюз НАТО, Крамп-Каренбауер сподели: "Партньор в НАТО или не ", в случай че се трансформира в общоприета процедура някой, който се усеща застрашен от прилежащ район, да нарушава границите със силата на оръжието, "тогава застрашаваме основите на следвоенния ред ", при който споровете се уреждат с дипломация, а не с мощта на най-силния.

Тя направи изявлението в Мюнхен на партийна конференция на Християнсоциалния съюз (ХСС) - баварския сътрудник на ХДС.

Крамп-Каренбауер обаче изрази страдание за неохотата на Германия и на консервативните сътрудници, когато става дума за външна политика.

"Кога беше последният път, когато ние като Германия и ние - ХДС и ХСС, в действителност сме правили значимо предложение по тези интернационалните въпроси? ", попита тя.

"Не мога повече да чувам, че сме загрижени, че следим с огромна угриженост, че следим ситуацията. Ние сме мощни, това е наш дълг и в някакъв миг би трябвало най-сетне да дадем нашите политически отговори, а изключително като (консерватори) ", съобщи Крамп-Каренбауер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР