Германският министър на икономиката Роберт Хабек изрази в неделя опасения,

...
Германският министър на икономиката Роберт Хабек изрази в неделя опасения,
Коментари Харесай

Германия: Единството на ЕС за санкциите започва да се разпада

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек изрази в неделя опасения, че единството на Европейския съюз (ЕС) във връзка с " стартира да се разпада " , заяви " Ройтерс ".

Това се случва преди срещата на върха за разискване на петролното ембарго против Русия и проектите за понижаване на зависимостта от съветската сила.

Лидерите на Европейски Съюз ще се срещнат в понеделник и вторник , с цел да обсъдят нов пакет от наказания против Русия.

Той може да включва също по този начин петролно ембарго и стратегия , ориентирана към ускорение прекратяването на зависимостта от изкопаеми горива, в това число съветски газ.
 Ембаргото върху съветския нефт контрактувано?
Ембаргото върху съветския нефт контрактувано?

България получава пролонгация до юни или декември 2024 година

" След офанзивата на Русия против Украйна видяхме какво може да се случи, когато Европа бъде обединена. С оглед на срещата на върха на следващия ден, дано се надяваме, че ще продължи по този начин. Но това единение към този момент стартира още веднъж да се разрушава ", призна Хабек по време на конференция.

В петък европейските страни се бориха да реализират съглашение за ембарго на морските доставки на съветски нефт, само че разрешават доставките по водопровод, компромис за продобиване на Унгария и деблокиране на новите наказания против Москва. Прочетете още

Хабек прикани Германия да приказва с един глас на срещата на върха, вместо да се въздържа от гласоподаване заради разлики в мненията в ръководещата коалиция в страната. Той прикани за сходно единение и други страни от Европейски Съюз.
 EK предлага нов модел на петролното ембарго против Русия
EK предлага нов модел на петролното ембарго против Русия

Рестриктивните ограничения няма да засягат петролопровода " Дружба "

" Европа към момента е голяма икономическа зона с невероятна икономическа мощност. Когато е обединена, тя може да употребява тази мощ ", сподели Хабек при откриването на немския търговски панаир Хановер Месе.

Припомняме, че ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че страните от Европейски Съюз скоро ще вземат решение за налагане на ембарго върху съветския нефт. Това може да стане до края на този месец.

Европейската комисия (ЕК) предложи петролопроводът " Дружба " краткотрайно да бъде изключен от плана за ембарго против Русия. Рестриктивната мярка може да бъде отсрочена до юни или декември 2024 година

Петролопроводът е главният източник на импорт на недопечен нефт в Унгария. Ето за какво Будапеща блокира новия пакет от наказания против Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР