Германският министър на икономиката Петер Алтмайер заяви, че Берлин все

...
Германският министър на икономиката Петер Алтмайер заяви, че Берлин все
Коментари Харесай

Все още Берлин води преговори с Европейската комисия заЛуфтханза

Германският министър на стопанската система Петер Алтмайер съобщи, че Берлин към момента води договаряния с Европейската комисия във връзка с избавителната финансова помощ за немския авиопревозвач "Луфтханза " (Deutsche Lufthansa), само че означи, че чака да получи утвърждение от страна на европейските ръководещи в Брюксел, съобщи БНР.

"Ние сме по отношение на Брюксел по всички огромни избавителни пакети, с които избегнахме милиони безработни и предотвратихме банкрута на доста компании. В последна сметка всички те бяха утвърдени, тъй че това ми дава вяра, че ще намерим решение и в този случай ", означи Алтмайер пред телевизия ARD.

В понеделник компанията "Луфтханза ", чийто бизнес беше мощно обиден от рестриктивните мерки за пътешестване по отношение на коронавирусната пандемия, съобщи, че е постигнала съглашение с държавното управление за пакет от избавителна финансова помощ на стойнст 9 милиарда евро.

От своя страна канцлерът Меркел съобщи, че "ще се бори " за слотовете на "Луфтханза ".

Германското държавно управление няма да разреши на Европейската комисия да отнеме летищните слотове на "Луфтханза ", заяви ежедневникът "Ханделсблат " ( Handelsblatt).

Според информацията на немското издание, канцлерът на страната Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година в Хамбург. Семейството се е показала пред висши членове на партията си, че държавното управление води "трудна битка " за опазване на слотовете за политане и кацане на самолетната компания във Франкфурт и Мюнхен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР