Германският министър на финансите Олаф Шолц коментира днес, че спасителната

...
Германският министър на финансите Олаф Шолц коментира днес, че спасителната
Коментари Харесай

Lufthansa притеснена за спасителната сделка. Няма опасност, гарантира Берлин

Германският министър на финансите Олаф Шолц разяснява през днешния ден, че избавителната договорка за Lufthansа е положително, уравновесено решение, което той се надява акционерите да одобрят. Шолц добави, че съгласно него няма заплаха от неуспех на съглашението, съобщи Ройтерс.

" Разчитам на това ", сподели той пред публицисти.

По-рано през днешния ден Lufthansa предизвести, че избавителният пакет от 9 милиарда евро може да е в заплаха поради рецензиите от основен акционер, съобщи Българска телеграфна агенция.

Германският вложител Хайнц Херман Тиле остро разкритикува договорката за Lufthansa с аргумента, че към този момент е нараснал каузи си в групата до над 15 % и се надява да бъдат проучени различни разновидности.

Авиокомпанията прикани акционерите да вземат присъединяване в изключителното заседание на 25 юни и да упражнят правото си на глас, тъй като в случай че проектът не получи задоволителна поддръжка и неотложно не бъде открито друго решение, Lufthansa ще би трябвало да кандидатства за правосъдна отбрана от кредитори по закона за банкрутите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР