Германският медиен регулатор обяви в сряда, че ще блокира немскоезичния

...
Германският медиен регулатор обяви в сряда, че ще блокира немскоезичния
Коментари Харесай

Германия блокира немскоезичния канал на руската телевизия RT


Германският медиен регулатор разгласи в сряда, че ще блокира немскоезичния ефирен канал на съветската държавна телевизия RT , който преди този момент бе изключен през декември, оповестява " Политико ".

" Организацията и разпространяването на телевизионната стратегия посредством предаване онлайн в интернет, посредством приложението за мобилна телевизия RT News и посредством спътник би трябвало да бъде прекратено ", се споделя в изказване на Комисията за позволения и контрол.

Освен това се споделя, че RT не може " да разчита на друго позволение, законно, според европейското законодателство ". Регулаторите споделиха, че RT не е имал верния лиценз за лъчение в Германия - и че каналът не е кандидатствал за подобен.

RT - по-рано прочут като Russia Today - преди този момент се опита да ръководи интервенциите си в Германия, употребявайки сръбски лиценз за лъчение . Нейните немскоезични издания построиха публика , която клони към политическата последна десница и е възприемчива към скептицизма към имунизациите .

" Главните истории " на първата му страница са водени от отчет за страничните резултати на имунизацията COVID-19 при американските бойци и от предизвестие от американския милиардер човеколюбец Бил Гейтс (мразен от антиваксърите) за бъдещи пандемии.

Миналия декември RT излезе онлайн със своя немски канал, само че след дни бе свален от ефир от сателитния оператор Eurosat и каналът му в YouTube бе блокиран. Германските управляващи отсъдиха в този миг, че RT няма нужния лиценз за активност в страната.

В изказване Анна Белкина, заместник-редактор на RT , сподели, че медията няма да изтрие каналите си непринудено. Вместо това тя прикани всички платформи да не се " плашат от противозаконните претенции " на регулатора. RT, който е поддържан от Кремъл, може да изиска правосъден надзор на последното немско решение.
 YouTube още веднъж блокира немскоезичния канал на съветската пропагандна телевизия RT
YouTube още веднъж блокира немскоезичния канал на съветската пропагандна телевизия RT

Това ще разгневи Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР