Германският концерн VAG е публикувал манипулирани данни за продажбите си

...
Германският концерн VAG е публикувал манипулирани данни за продажбите си
Коментари Харесай

Volkswagen лъгал и за продажбите

Германският тръст VAG е разгласил манипулирани данни за продажбите си във Франция години наред, гръмна Der Spiegel. Немците са "надписали сметката " с съвсем 800 000 автомобила, твърди изданието.

Обемите на продажбите са завишавани от френското посланичество на VW. Измамата била разкрита от одиторска компания, наета за инспекция на счетоводството.

Огромен брой коли са били регистрирани месеци и даже години, откакто са маркирани като продадени в документите на концерна. Така в докладите са попадали коли, които в реалност са били доставени доста по-късно. Сред тях има освен модели на Volkswagen, а също и на Skoda, Audi и Seat.

Reuters оповестява, че през април шефът на концерна Матиас Мюлер е получил отчет за резултатите от вътрешния одит, след който ръководителят на френското посланичество Жак Ривоал е бил уволнен. Като публична причина за това са били посочени различия по стратегически въпроси сред филиала и централата.

През януари стана ясно, че по данни за продажбите за 2016 година Volkswagen е станал най-големият производител в света. Според статистиката немският колос е съумял да осъществя 10 312 400 автомобила, а всички марки в границите на концерна означават растеж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР