Германският концерн BOSCH откри в София Тех парк водещ IT

...
Германският концерн BOSCH откри в София Тех парк водещ IT
Коментари Харесай

BOSCH с IT център в България, ще дава огромни заплати на 500 инженери

Германският тръст BOSCH откри в София Тех парк водещ IT световен софтуерен център на производителите на коли, написа Труд.

На формалната гала министър председателят Бойко Борисов посочи, че страната ни продължава да притегля задгранични вложители и напомни, че единствено преди дни във Варна беше открит център за споделени услуги на белгийската финансова група KBC, където ще бъдат разкрити над 300 нови работни места.

“Усилията дават своите резултати – център след център, висококвалифицирани чиновници, българи, връщащи се от чужбина, тъй като България е прелестно място за живеене”, акцентира министър-председателят.

Откриването на BOSCH Инженеринг център в София Тех парк е образец за това, по какъв начин на територията на София Тех парк се развиват съвременни вложения: обитава и аутсорсинг центъра на Световната банка, както и че тук ще бъде ситуиран един от осемте суперкомпютри на Европейски Съюз.

“Прави се просвета, вършат се велики неща и продължава да се построява. Усилията ни се възнаграждават”, съобщи министър председателят Борисов.

Той напомни, че неслучайно новият ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен ни дефинира един прелестен сектор в състава на сегашната Комисия: “По-добър сектор не бихме и желали – това е бъдещето – обучение, просвета, спорт, “Еразъм+”, университети, и това, което вие вършиме тук”.

Разработването на програмен продукт за бъдещото развиване на автомобилостроенето ще сложи България на международната карта като значима дестинация за автомобилния бизнес. Това от своя страна би могло да бъде мотив за привличане на стратегически вложители в България.

До 2023 година в центъра ще проработят над 500 високо квалифицирани инженери.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР