Германският консервативен политик Фридрих Мерц, който е сред претендентите да

...
Германският консервативен политик Фридрих Мерц, който е сред претендентите да
Коментари Харесай

Кандидат за наследник на Меркел отхвърля обвинения за конфликт на интереси

Германският закостенял политик Фридрих Мерц, който е измежду кандидатите да наследи Ангела Меркел като водач на Християндемократическия съюз, отхвърли рецензиите, свързани с работата му във финансовия бранш, съобщи ДПА.

В изявление за авторитетния баварски вестник "Зюддойче цайтунг ", които следва да бъде оповестено през днешния ден, той осъди спекулативните покупко-продажби с акции, които се правят към изплащането на дивиденти за да се укрият налози върху финансовите облаги. Мерц сподели, че това е мамене на данъкоплатците и го назова "напълно аморално ". "Това е моето мнение по въпроса и аз постоянно съм го изразявал ", акцентира той.

По-рано антикорупционната организация "Трансперънси интернешънъл " съобщи, че Мерц би трябвало да отговори на въпроси за своята бизнес активност.

Трябва да "обясни на членовете на ХДС по какъв начин е упорствал за корпоративна обществена отговорност на клиентите си на другите си постове във финансовата сфера, да вземем за пример като член на надзорния съвет на частната банка HSBC-Германия, забъркана в измами с погашение на дивиденти ", сподели председателката на "Трансперънси " Еда Мюлер пред ДПА. Той би трябвало да покаже по какъв начин ще употребява опита си в поддръжка на политиките, ориентирани към общото богатство, сподели тя.

Мерц, който е правист, някогашен народен представител в Бундестага и водач на консерваторите там, е работил в юридическа компания след отдръпването си от политиката през 2009 година и заема виновни постове в няколко компании.

Хазните в редица страни от Европейски Съюз бяха лишени от обилни приходи от налога върху облагата посредством лъжливи схеми. Компаниите, забъркани в тази процедура, бяха принудени да върнат милиарди евро неплатени налози.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР