Германският канцлер отново получи треморен пристъп и отново това се

...
Германският канцлер отново получи треморен пристъп и отново това се
Коментари Харесай

Ангела Меркел получи втори треморен пристъп

Германският канцлер още веднъж получи треморен припадък и още веднъж това се случи на публично събитие. Въпреки това Ангела Меркел отлетя за срещата на 20-те най-развити индустриални страни в Осака, Япония. При значими задгранични пътувания в делегацията ѝ е включен и доктор. Германците обаче съществено са разтревожени за здравословното положение на своя канцлер.

Само осем дни след шокиращото неразположение при посрещането на украинския президент в Берлин, Ангела Меркел още веднъж получи треморна офанзива. Рано тази заран, по време на церемонията по встъпване в служба на новия правосъден министър, в президентския замък, тялото на канцлера още веднъж се разтрепери. В продължение на две минути тялото се тресеше, а тя с ръцете си се опитваше да овладее пристъпа. В момента, в който се раздвижи обаче, треморът отзвуча. Меркел отхвърли вода, която й беше препоръчана, до момента в който трепереше.

Медиите в Германия търсят пояснение за тревожното положение на канцлера от лекари. Техните предлопожения варират от дехидратация до зараза. Политици обаче разясняват, че изключителната отговорност и натоварване, който високият пост носи със себе си, евентуално дават в този момент своето отражение. Ангела Меркел е канцлер на Германия към този момент 14 години, а преди този момент в продължение на 18 години беше водач на най-голямата партия в Европа - Християн-демократическата.

До декември предходната година тя съвместяваше двата поста. В обществените мрежи мненията показват състрадание и то без значение от партийните пристрастия. В един от тях се споделя, че политическите разлики стопират пред здравословното положение. В различен може да се прочете - без значение от политиката ѝ, в тази ситуация става въпрос за едни човек. Коментарът приключва с благопожелание за скорошно възобновяване. Тази вечер Меркел продължава работния си ден в Осака.
 Притеснения за здравето на Меркел при срещата ѝ с украинския президент Притеснения за здравето на Меркел при срещата ѝ с украинския президент
Германия с интерес очакваше визитата на новоизбрания украински президент Володимир Зеленски. По време на церемонията с военни почести обаче канцлерът...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР