Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата

...
Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата
Коментари Харесай

Шолц замина на втора обиколка в Африка

Германският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 отпътува през днешния ден на втората си значима обиколка в Африка, откогато встъпи в служба, съобщи ДПА.

Първата му спирка ще е Етиопия, където ще има диалози с представители на държавното управление и на Африканския съюз.

Сред акцентите на визитата ще бъдат въпроси като решаването на спорове и мироопазването, климатът и зелената сила, както и последствията от съветската война в Украйна.

С население от към 120 милиона души Етиопия е втората най-населена страна в Африка след Нигерия, отбелязва организацията.

Продължилата две години война за етиопския северен район Тигре взе стотици хиляди жертви и завърши напълно неотдавна през ноември със съглашение за преустановяване на огъня, напомня ДПА.

По време на визитата си Шолц ще бъде съпроводен от представители на немски компании.

Вечерта той ще отпътува за Кения – най-важният сътрудник на Германия в Източна Африка, където ще насочи вниманието си към начинания за зелена сила с посещаване в най-големия геотермален цех на континента на езерото Найваша.

Кения играе значима роля на медиатор в районни спорове и предложи да взе участие в опитите за деескаларане на насилието в Судан. Освен това Кения се е намесвала в спорове в Конго и Етиопия и поддържа задача на Африканския съюз в северната си съседка Сомалия, отбелязва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР