Германският канцлер Олаф Шолц заяви по-рано днес, че Иран носи

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви по-рано днес, че Иран носи
Коментари Харесай

Шолц: Иран носи отговорност за атаките на Хамас

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи по-рано през днешния ден, че Иран носи отговорност за подпомагането на Хамас да се развие до точката, в която стартира офанзивата против Израел предишния уикенд. Същевременно той разгласи репресии против организации, които поддържат ислямисткото придвижване, предава организация Ройтерс.

„ Въпреки че нямаме безапелационни доказателства, че Иран оперативно е подкрепил тази малодушна офанзива, за всички ни е ясно, че без иранската поддръжка Хамас в никакъв случай не би могла да стартира тази невиждана офанзива “, сподели още Шолц.

Според канцлера „ ликуващите изказвания от върха на иранския режим и някои други държавни чиновници в района са отвратителни ". А " управлението в Техеран демонстрира същинското си лице без позор и по този метод удостоверява ролята си в Газа. “

Ислямската република е отпразнувала нападението на Хамас, само че отхвърли Техеран да стои зад тях, предава Ройтерс.

В особено послание към немския парламент Шолц съобщи, че държавното управление му ще забрани всякакво набиране на средства и други действия в поддръжка на Хамас, в това число да бъдат възхвалявани дейностите му или да бъдат показвани обществено нейните знаци.

Ройтерс напомня, че Германия е повишила отбраната на еврейските институции и е забранила пропалестински митинг, който е трябвало да се организира в столицата Берлин в сряда.

Подобно на други немски водачи, Шолц счита, че страната има исторически дълг към Израел поради отговорността му за осъществения от нацистите Холокост.

Страданието на цивилните в Ивицата Газа евентуално ще се величи, „ само че това също е по виновност на Хамас и неговата офанзива против Израел “, сподели още Шолц, като в същото време подлага на критика „ срамното “ безмълвие на палестинския президент Махмуд Абас, чието основано на Западния бряг придвижване Фатах е противник на Хамас.

Шолц добави, че е значимо да се избегне по-нататъшна районна ескалация на насилието, като предизвести Хизбула, друга подкрепяна от Иран въоръжена формация, мощна в прилежащия на Израел Ливан, да не рискува офанзива против Израел.

" Аз съм в близки връзки с президента на Египет Сиси, който има връзка с Газа. Днес ще приказвам с президента на Турция Ердоган и ще приема емира на Катар ", разгласи Шолц и добави, че „ и тримата могат да изиграят значима роля за деескалацията на обстановката ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР