Германският канцлер Олаф Шолц заяви на Украйна, че държавата му

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви на Украйна, че държавата му
Коментари Харесай

Германия заяви военна подкрепа на Украйна на стойност от 500 млн. евро

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи на Украйна, че страната му ще ги поддържа против съветската инвазия колкото е належащо.

" Германия стои твърдо на страната на Украйна, през днешния ден и толкоз време, колкото Украйна ще има потребност от нашата поддръжка ", заяви Шолц във видео, което разгласява в профила си в Twitter във връзка националния празник на Украйна.

" Ние ще продължаваме да доставяме оръжия... да образоваме украинските бойци (да си служат) с най-хубавото европейско съоръжение ", добави още той.
На 23 август Германия съобщи, че ще достави още оръжия на Украйна, част от които - следващата година. Те ще бъдат на стойност 500 милиона евро.

Сред плануваните доставки са три системи за противовъздушна защита ИРИС-Т, бронирани ремонтно-евакуационни машини, ракетни установки, боеприпаси и противодронно съоръжение, разяснява Агенция Франс Прес.

" Ще продължим да прилагаме нашите наказания (срещу Русия), ще предоставяме финансова поддръжка на Украйна и ще помогнем за възобновяване на разрушените градове и села ", добави още немският канцлер. " Синьото и жълтото и знамето със звездите на Европейския съюз са неделими ", сподели още той.

" Скъпи украинци, вашата страна ще прогони черната сянка на войната, тъй като тя е мощна и смела, както и тъй като има другари в Европа и по целия свят ", добави още немският канцлер, преди да приключи посланието си с лозунга " Слава на Украйна! ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР