Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че руският президент Владимир Путин

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че руският президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Шолц: Путин не е заплашвал нито мен, нито Германия

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че съветският президент Владимир Путин " не е заплашвал нито него, нито Германия " по време на телефонните им диалози. Има консенсус със Зеленски оръжията, предоставени от Запада, да не се употребяват за офанзиви по съветската територия, заяви още Шолц в изявление за седмичника " Билд ам зонтаг ".
" Не, Путин не е заплашвал нито мен, нито Германия ", сподели Шолц в изявление, оповестено в събота във вестник, запитан дали е бил заплашван от съветския президент по телефона. В същото време немския канцлер подчерта, че в телефонните диалози с съветския водач доста ясно се виждат „ изцяло другите гледни точки “ за актуалната обстановка в Украйна, оповестява ТАСС.

На въпрос за доставките на танкове за Киев Шолц означи, че " Германия ще резервира самообладание и ще продължи да преценя доста деликатно всички решения в бъдеще ". " Всичко друго би било повърхностно и извънредно рисково ", сподели немският канцлер. На въпрос дали има съглашение с украинския президент Володимир Зеленски западните оръжия да се употребяват единствено на украинска територия и Русия да не бъде атакувана от тях на нейна територия, Шолц отговори, че „ има консенсус по този въпрос “.
По-рано английските вестници и разгласиха думите на някогашния английски министър председател Борис Джонсън от документалния филм " Путин против Запада " (Putin vs the West), в който някогашният началник на английския кабинет твърди, че Путин по време на " доста дълъг и най-необикновеният телефонен диалог “ през февруари 2022 година се е опитал да го заплаши в отговор на предизвестията му за недопустимостта на започване на интервенция в Украйна.
Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че думите на Борис Джонсън за хипотетичните " закани " с ракети от президента на Русия в телефонен диалог са неистина.

Източник: ТАСС
Следвайте " Гласове " в
 
 
05 Фев 202331105 Фев 202319105 Фев 202347605 Фев 202348405 Фев 202318804 Фев 20232105КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023361811 Яну 2023223628 Яну 2023292126 Яну 2023564
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР