Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че по време на председателството

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че по време на председателството
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Европа не може сама да предотврати климатична криза

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че по време на председателството на Германия на Г-7 ще упорства за по-решителни дейности в битката с климатичните промени, предава ДПА.

Европа не може сама да предотврати климатична рецесия, сподели Шолц на онлайн полемика, проведена от Световния стопански конгрес вместо нормалната му среща в Давос.

" Ние ще използваме нашето председателство на Г-7, с цел да превърнем групата в ядро на интернационален клуб за климата. Това, което желаеме да реализираме, е смяна на парадигмата в интернационалната политика за климата: повече няма да чакаме най-бавните и най-неамбициозните; вместо това ще водим с образец ", сподели той.

Според него " факторът с цената " за поемането на задължения за намаляване на климатичните промени би трябвало да се трансформира в конкурентно преимущество посредством договаряне на общи минимални стандарти.

" Амбициозни, смели и подготвени за съдействие - това ще бъдат управителните правила на климатичния клуб ", сподели Шолц.

По думите му членовете на клуба би трябвало да поемат ангажимент за ограничение на световното покачване на температурата до 1,5 градуса по Целзий спрямо прединдустриалната ера и за реализиране на въглеродна индиферентност най-късно до 2050 година

Германия пое председателството на Г-7 от началото на тази година. В групата влизат също по този начин Съединени американски щати, Франция, Италия, Япония, Канада и Англия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР