Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че има проблем в отношенията

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че има проблем в отношенията
Коментари Харесай

Германия има проблем с Украйна заради Щайнмайер

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че има " проблем " в връзките на Германия с Украйна , откакто на немския президент беше отказано да посети Киев предишния месец, оповестява " Ройтерс ".

Той уточни, че Украйна би трябвало да помогне за разрешаването на разногласието.

Проблем за немското държавно управление и за немския народ е, че президентът беше помолен да не отива (в Украйна) , съобщи Шолц.

Украйна също би трябвало да изиграе своята роля, означи той, когато беше запитан по какъв начин може да се разсее напрежението. Канцлерът обаче не даде съответни образци какво може да направи Киев, с цел да усъвършенства обстановката.
 Олаф Шолц още се сърди на Зеленски
Олаф Шолц още се сърди на Зеленски

Русия не би трябвало да завоюва, Украйна не би трябвало да загуби, сподели той

Вчера Шолц още веднъж разяснява въпроса, заявявайки, че решението на Украйна предишния месец " пречи " на пътуването му до Киев

Докато беше на посещаване във Варшава в средата на април, на Щайнмайер беше казано, че не е добре пристигнал в Украйна, защото държавното управление под управлението на президента Володимир Зеленски го упрекна, че е имал близки връзки с Кремъл прекомерно дълго. Впоследствие президентът Володимир Зеленски да е отхвърлил предлагането за посещаване от Щайнмайер.

Още тогава, че фактът, че Щайнмайер не беше признат там, е " провокиращ " и че самият той няма непосредствени проекти да посещава Киев.
 Зеленски отхвърли да посрещне немския президент в Киев
Зеленски отхвърли да посрещне немския президент в Киев

Щайнмайер не бил добре пристигнал поради околните си връзки с Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР