Германският канцлер Олаф Шолц в понеделник обеща 10 милиарда евро,

...
Германският канцлер Олаф Шолц в понеделник обеща 10 милиарда евро,
Коментари Харесай

Германия и Индия подписаха споразумение за 10 млрд. евро

Германският канцлер Олаф Шолц в понеделник даде обещание 10 милиарда евро, с цел да помогне на Индия да реализира климатичните си цели по време на срещата си с премиера Нарендра Моди в Берлин, заяви " Ройтерс ".

Лидерите обаче резервират разнообразни позиции по отношение на войната в Украйна.

В изказване пред медиите, Шолц посочи общите цели на страните, измежду които битката с изменението на климата и съдействието.

Коментарите му за нахлуването на Русия в Украйна обаче контрастират с тези на Моди, който прикани за преустановяване на огъня, само че се опълчи на западните апели за наказание на дейностите на Кремъл, които те разказват като " специфична военна интервенция ".

Седмица откакто се съгласи за първи път да изпрати тежки оръжия в Украйна, с цел да поддържа битката ѝ, Шолц още веднъж прикани съветския президент Владимир Путин да изтегли войските си.

Моди, чието държавно управление набира по-голямата част от военната си техника от Русия, сподели, че разговорът е единственият метод за реализиране на решение.

" Вярваме, че в тази война няма да има победител, всички ще изгубят. Ние сме за мир ", сподели Моди, чиято европейска обиколка включва визити в Дания и Франция.

Посещението му идва дни след първото пътешестване на Шолц в Азия, когато, за разлика от предшествениците си, той отиде в Япония, а не в Китай, защото немската външна политика се насочва към усилване на съюзи с демократични съдружници.

Германия също по този начин се стреми да диверсифицира комерсиалните си връзки в Азия, с цел да понижи зависимостта си от Китай, който призна за стратегически противник.

Германската търговия с Индия, втора по население страна в света с близо 1,4 милиарда души, е по-малко от 10% от нейната търговия с Китай през 2021 година

Индия е една от страните посетители, които Германия ще предложения да участва на срещата на върха на Г-7 през юни, на която е хазаин. Това заяви представител на немското държавно управление по-рано в понеделник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР