Германският канцлер Олаф Шолц увери днес китайски студенти в Шанхай,

...
Германският канцлер Олаф Шолц увери днес китайски студенти в Шанхай,
Коментари Харесай

Шолц увери китайски студенти, че не всички в Германия пушат трева

Германският канцлер Олаф Шолц увери през днешния ден китайски студенти в Шанхай, че няма да им се постанова да пушат канабис, в случай че се запишат да учат в Германия и че страната му е легализирала канабиса с вярата, че потреблението му ще спадне, съобщи Ройтерс.

Шолц сподели това в отговор на въпроса на студент от университета " Тунцзи ", който го попита дали ще му се наложи да пуши канабис, в случай че се запише да учи в Германия, защото опиатът е неразрешен в Китай. Германия одобри законодателство за узаконяване на канабиса през февруари и там към този момент е разрешено на обособени хора и асоциации да отглеждат и да имат лимитирани количества от растението, напомня ДПА.

" Не желаеме повече хора да употребяват канабис, желаеме по-малко хора да употребяват канабис, желаеме да има повече публично обучение по въпроса ", съобщи Шолц. " Отговорът е доста елементарен – недейте да пушите. Аз ще навърша 66 години тази година и в никакъв случай не съм пушил канабис ", добави той.

Канцлерът, който е на посещаване в Китай и на следващия ден ще се срещне с водачите в Пекин, сподели, че Германия желае да извади канабиса " от сивата зона ".

По информация от здравното министерство на страната към четири милиона души са консумирали канабис в Германия през 2022 година.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР