Германският канцлер Олаф Шолц, след като бе упрекнат у дома

...
Германският канцлер Олаф Шолц, след като бе упрекнат у дома
Коментари Харесай

Канцлерът Шолц остро отхвърли сравняването на Холокоста с други събития

Германският канцлер Олаф Шолц, откакто бе упрекнат вкъщи за първичното си безмълвие пред коментар, сравняващ убийствата в израелската страна с Холокоста, възобнови рецензиите си към всевъзможен тип съпоставения на нацистките всеобщи убийства на евреи с други събития, заяви ДПА.
Още по темата
Федералното държавно управление няма да толерира антисемитизма - а това включва и релативизирането на Холокоста - съобщи през днешния ден канцлерът в Берлин.

Шолц беше подложен на рецензии, откакто не реагира на спорните изявления на палестинския президент Махмуд Абас по време на взаимна конференция в канцлерството преди няколко седмици.

По време на визитата си в Берлин в средата на август Абас упрекна Израел в многочислени " Холокости " против палестинците, което провокира отвращение в Германия.

След като в началото не реагира на забележките по време на конференцията, по-късно Шолц се дистанцира от думите на Абас. Това беше необятно подложено на критика като прекомерно закъсняло деяние, напомня ДПА.

Днес Шолц възобнови рецензиите си към забележките на Абас и съобщи, че това е " възмутително " деформиране. На конференция с Шолц Абас съобщи тогава: " Израел е направил 50 кланета в 50 палестински места от 1947 година до през днешния ден ", като добави: " 50 кланета, 50 Холокоста. " Днес Шолц направи изказване по време на събитие, отдадено на 25-годишнината на организацията " Приятели на Яд Вашем " в Германия.

Това съдружие поддържа работата на централния мемориал на Холокоста Яд Вашем в Ерусалим. Самият Яд Вашем е учреден от израелския парламент през 1953 година Мемориалът е ситуиран на Хълма Херцел или Хълма на паметта в Ерусалим. Той е отдаден на документирането, проучването, образованието и възпоменанието на 6 милиона еврейски мъже, дами и деца, убити по време на Холокоста, както и на унищожените еврейски общности.

В същото време на посещаване в Германия е израелският президент Исак Херцог. Тридневната аудиенция стартира през вчерашния ден следобяд. На формалния банкет за посрещането му президентът Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че е ядосан и компрометиран, че евреите към момента не могат да се усещат в сигурност в страната му и съобщи, че  " битката против антисемитизма е основна за демокрацията в Германия ".

" Ние, германците, разгласяваме непоклатимата си поддръжка за сигурността и правото на битие на Израел ", акцентира Щайнмайер. Той подсети още веднъж за немската отговорност за Холокоста. " Споменът за това, което се случи и какво може да се случи, би трябвало да бъде предизвестие за нас в сегашното и бъдещето, за може това да не се случва повече ", добави немският президент на банкета.

Част от историческата отговорност на Германия е да не се демонстрира равнодушие и приемливост към повторната поява на антисемитизма. Това е част от отговорността на германците освен към историята им и към евреите, живеещи в страната. " Ние също по този начин го изискуем на себе си и на нашата народна власт ", акцентира Щайнмайер.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР