Германският канцлер Олаф Шолц съобщи днес, че страната му ще

...
Германският канцлер Олаф Шолц съобщи днес, че страната му ще
Коментари Харесай

Германия увеличава оръжейните доставки за Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц заяви през днешния ден, че страната му ще изпрати в Украйна съвременни зенитни ракети и радарни системи, увеличавайки оръжейните доставки на фона на рецензии, че Берлин не прави задоволително, с цел да помогне на Киев да се отбрани от Русия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Пред немските парламентаристи Шолц сподели, че държавното управление е решило да даде на Украйна управляеми ракети с дребен обхват ИРИС-Т (IRIS-T), създадени от Германия в партньорство с други страни от НАТО.

Канцлерът означи, че на Киев ще бъдат доставени също радарни системи, с които украинските военни ще могат да откриват местонахождението на вражеската артилерията.

Целта на немското държавно управление е да подсигурява, че съветският президент Владимир Путин " не печели " войната, която стартира в Украйна, съобщи Шолц пред Бундестага по време на дебатите за бюджета.

" Целта ни е Украйна да е в положение да се пази и да прави това сполучливо ", добави канцлерът, представен от ДПА.

Русия е възприела тактика да изравнява със земята селища от безвредно разстояние в украинския район Донбас, съобщи през днешния ден немската министърка на външните работи Аналена Бербок, представена от Ройтерс.

Тя уточни, че затова за Берлин е още по-важно да изпрати на Киев отбранителни оръжия.

Русия води война, с цел да " обезлюди и унищожи цивилизацията " в Източна Украйна, сподели немската външна министърка пред Народното събрание.

" Град след град, село след село, съветските войски ги унищожават от безвредно разстояние. Първо с ракети, по-късно с военни самолети и артилерия, а след това, когато всичко е изравнено със земята, влизат танковете ", съобщи Бербок.

Тя посочи, че Германия би трябвало да изпрати повече артилерия, безпилотни самолети и противовъздушни оръжия, с цел да помогне на Украйна да се отбрани от тази гневна офанзива ".

Руският президент Владимир Путин " фундаментално трансформирал " тактиката си, откакто не е съумя бързо да превземе Украйна, регистрира Бербок. Според нея Путин " в този момент разчита, че ще има повече сдържаща мощ, в сравнение с ние, които поддържаме Украйна ".

" Необходимо е неизменност в поддръжката за Украйна ", акцентира немската външна министърка.
Украйна е получила от Белгия гаубици, създадени в Съединени американски щати
В Украйна са били доставени бракувани гаубици, които по-рано са били благосъстоятелност на белгийските въоръжени сили. Това заяви пред Федералния парламент на Белгия министърът на защитата Людивин Дедондер.

Тя добави, че оръдията са били трансферирани през няколко организации и не е изцяло изяснено по какъв начин са достигнали до Украйна. По нейните думи това въоръжение е належащо на украинската страна за отбрана против съветското нахлуване.

Министърът означи, че през 2015 година гаубиците са били продадени на частно сдружение, което по-късно ги е препродало не неизяснен покупател. Медиите прецизират, че директно преди да бъдат бракувани, гаубиците M-109A4BE, създадени в Съединени американски щати, са минали оздравителен ремонт.
Москва твърди, че унищожава западните оръжия в Украйна
Руската войска в Украйна унищожава оръжейни системи, доставени от западни държавни управления, и поразява други цели, разгласи през днешния ден представителят на военното министерство в Москва ген. Игор Конашенков, представен от ДПА.

По думите му посредством мощни въздушни и артилерийски удари са били отстранени " до 200 индивида и 24 оръжейни системи, включително батарея от 155-милиметрови гаубици М777, 203-милиметрови самоходни оръдия 2С7 " Пион ", ракетна система за залпов огън " Град " и два склада за боеприпаси ". Освен това съветските сили са свалили изтребител " Су-25 " и боен хеликоптер " Ми-8 " в региона на Харков, сподели генералът, като посочи, че множеството изумени цели са в региона Донбас.

Тази информация не може към този момент да бъде доказана от самостоятелен източник, уточни ДПА. Агенцията напомни, че съгласно медийни изявления Австралия и Съединени американски щати са доставили на Украйна оръдия М777.
Русия заяви, че е завършила тестванията на своята хиперзвукова крилата ракета " Циркон "
Русия е завършила тестванията на своята хиперзвукова крилата ракета " Циркон " и ще я одобри на въоръжение преди края на годината на нова фрегата в Северния флот, съобщи Ройтерс, базирайки се на днешно изявление на върховен боен чиновник.

Александър Моисеев, пълководец на Северния флот, сподели че фрегатата " Адмирал Головко " ще бъде първият боен транспортен съд, въоръжен за непрекъснато с " Циркон ". Президентът на Русия Владимир Путин разказа ракетата като част от ново потомство ненадминати оръжейни системи, летяща със скорост девет пъти по-висока от тази на звука.

Русия понесе тежки загуби в продължаващата от три месеца война в Украйна, само че продължава да организира високопрофилни тествания на своите най-нови ракети, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Министерството на защитата предходната седмица заяви, че сполучливо е провело изпитателно изстрелване на крилата ракета " Циркон " от транспортен съд в Баренцово море към цел в Бяло море, отдалечена на към 1000 километра.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР