Германският канцлер Олаф Шолц съобщи днес, че страната му ще

...
Германският канцлер Олаф Шолц съобщи днес, че страната му ще
Коментари Харесай

Германия увеличава оръжейните доставки за Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц заяви през днешния ден, че страната му ще изпрати в Украйна съвременни зенитни ракети и радарни системи, увеличавайки оръжейните доставки на фона на рецензии, че Берлин не прави задоволително, с цел да помогне на Киев да се отбрани от Русия, съобщи Асошиейтед прес.

Пред немските парламентаристи Шолц сподели, че държавното управление е решило да даде на Украйна управляеми ракети с дребен обхват ИРИС-Т (IRIS-T), създадени от Германия в партньорство с сътрудници от НАТО, съобщи Българска телеграфна агенция.

Канцлерът означи, че на Киев ще бъдат доставени също радарни системи, с които украинските военни ще могат да откриват местонахождението на вражеската артилерията.

Целта на немското държавно управление е да подсигурява, че съветският президент Владимир Путин " не печели " войната, която стартира в Украйна, съобщи Шолц пред Бундестага по време на дебатите за бюджета. " Целта ни е Украйна да е в положение да се пази и да прави това сполучливо ", добави канцлерът, представен от ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР