Германският канцлер Олаф Шолц призова за още международни преговори за

...
Германският канцлер Олаф Шолц призова за още международни преговори за
Коментари Харесай

Олаф Шолц призова за преговори за Украйна, но не пое ангажимент за още военна подкрепа

Германският канцлер Олаф Шолц прикани за още интернационалните договаряния за намиране на излаз от войната в Украйна, само че не пое ангажимент за даване на спомагателна военна поддръжка на Киев, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Преговорите за Украйна от предходната седмица, хазаин на които бе Саудитска Арабия, бяха " доста значими ", само че " бяха, за жалост, единствено началото ", сподели Шолц в годишното си лятно изявление за немската телевизия Цет Де Еф, излъчено през днешния ден. Канцлерът оцени като изключително значимо присъединяване на Китай.

 

Китай, който евентуално е най-големият интернационален сътрудник на Русия, пропусна предходната интернационална среща, която се състоя през юни в Копенхаген.

" Ето за какво има смисъл да се продължат договарянията. Защото те усилват по-конкретно натиска върху Русия да осъзнае, че е тръгнала по неверен път и би трябвало да изтегли войските си, да улесни постигането на мир ", съобщи Шолц.

В изявлението Шолц бе запитан дали Берлин ще се съгласи да достави Киев с крилати ракети " Таурус ", с цел да се отбранява против Русия. Но Шолц, по типичния за него метод, не пое подобен ангажимент. Той отговори, че както в предишното, държавното управление му ще прегледа всяко настрана искане и ще реши кое е допустимо, кое има смисъл и какъв ще е приносът на Германия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР