Германският канцлер Олаф Шолц призова Русия да изключи възможността да

...
Германският канцлер Олаф Шолц призова Русия да изключи възможността да
Коментари Харесай

Шолц поиска Русия да обещае, че няма да използва ядрено оръжие

Германският канцлер Олаф Шолц прикани Русия да изключи опцията да употребява нуклеарни оръжия в границите на спора си с Украйна, съобщи ДПА.

Шолц насочи този си апел през днешния ден на партийно заседание на Германската социалдемократическа партия в Берлин.

" Призовавам Русия ясно да съобщи, че няма да направи това. Става дума за алена линия, която не трябва да бъде престъпвана " , посочи немският водач, представен от Българска телеграфна агенция.

Шолц и китайският президент Си Цзинпин направиха през вчерашния ден взаимно изказване в Пекин, в което акцентираха, че заканите за приложимост на нуклеарни оръжия са демонстрация на безнаказаност. Си прикани интернационалната общественост да постави старания, с цел да " подсигурява, че няма да се стигне до приложимост на нуклеарни оръжия и до водене на нуклеарни войни ", напомня ДПА.

Шолц, който беше остро подложен на критика за визитата си в Пекин тази седмица, разяснява, че взаимното му изказване с президента Си Цзинпин, в което те се опълчиха на потреблението на нуклеарни оръжия в Украйна, е било задоволителна причина да пътува до такава степен, съобщи Ройтерс.

Коментарите на Шолц идват ден след визитата му във втората по величина стопанска система в света дружно с изпълнителни шефове на основни немски корпорации.

" Тъй като китайското държавно управление, президентът и аз, успяхме да заявим, че в тази война не би трябвало да се употребяват нуклеарни оръжия, единствено поради това си струваше да направя това пътешестване ", сподели Шолц на партийно заседание на Германската социалдемократическа партия в Берлин.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР