Германският канцлер Олаф Шолц приветства във вторник от украинската граница,

...
Германският канцлер Олаф Шолц приветства във вторник от украинската граница,
Коментари Харесай

Германия с ангажимент да гарантира транзит на газ в Европа през Украйна, Беларус, Полша и Северен поток 1

Германският канцлер Олаф Шолц приветства във вторник от украинската граница, като го дефинира като " добър знак " и означи, че трайна непоклатимост и сигурност в Европа могат да бъдат реализирани единствено благодарение на Русия , оповестява " Франс 24 ".

Говорейки на конференция след диалози с съветския президент Владимир Путин в Москва, Шолц сподели, че Русия е основен състезател в поддържането на сигурността в Европа и че Русия би трябвало да остане сътрудник в обезпечаването на непоклатимост на континента.

" За европейците е ясно, че трайна сигурност не може да бъде реализирана против Русия, а единствено с Русия. Дипломатическите благоприятни условия надалеч не са изчерпани . Това, което чуваме в този момент, че някои войски са се отдръпнали, е добър знак, надяваме се, че ще последват още ", сподели той, отбелязвайки, че: " Трябва да е допустимо да се откри решение. Колкото и тежка и сериозна да наподобява обстановката, аз отхвърлям да кажа, че е безнадеждна . "


 Германия остава твърда: Без
Германия остава твърда: Без " Северен поток 2 ", в случай че Русия нападне Украйна

Берлин дава обещание тежки наказания за Кремъл при неуспех на дипломацията

Шолц сподели още, че се ангажира да обезпечи преноса на газ през Украйна . " Поемаме ангажимент да подсигуряваме, че преносът на газ в Европа работи през Украйна, Беларус, Полша и " Северен поток 1 " съгласно споразуменията, които имаме. И ние също желаеме да подсигуряваме спокойно развиване в Европа ".

Шолц повтори, че въпреки да има намерение да подсигурява, че няма да възникне борба в Украйна, в случай че това се случи, ще има последици .

Спорният газопровод " Северен поток 2 ", който заобикаля Украйна при доставянето на съветска сила в Германия, се обрисува като спънка в връзките на Берлин с Вашингтон и Киев . Много наблюдаващи в Европа са обезпокоени от възходящата взаимозависимост на Германия от съветската сила.

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че Русия ще употребява газопровода като лост . " Имаме избрани различия в нашите оценки " за енергийната връзка Русия-Германия, сподели Зеленски след диалози с Шолц в Киев в понеделник.

Русия приключи построяването на газопровода , който минава под Балтийско море , само че немските регулатори към момента не са одобрили потреблението му .

 Путин натърти пред Шолц: Слушаме уверения, а НАТО към този момент е до нашата къща
Путин натърти пред Шолц: Слушаме уверения, а НАТО към този момент е до нашата къща

Казват, че в околните години Украйна няма да влезе в НАТО. Какво значи " споделят "?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР