Германският канцлер Олаф Шолц пристигна на посещение в Канада, където

...
Германският канцлер Олаф Шолц пристигна на посещение в Канада, където
Коментари Харесай

Шолц пристигна в Канада, за да преговаря за газ

Германският канцлер Олаф Шолц дойде на посещаване в Канада, където ще договаря за доставка на " значими първични материали " за подмяна на съветските, заяви DPA.

" Канада е също толкоз богата на естествени запаси, колкото и Русия, с единствената разлика, че е надеждна народна власт ", съобщи Шолц.

Той добави, че Берлин желае да работи в изключително тясно съдействие с Отава за построяването на стопанска система, учредена на екологичен водород. Освен това канцлерът има намерение да разиска доставките на полутечен природен газ, никел, кобалт, литий и графит.

Канцлерът ще посети Монреал, Квебек, Торонто, Онтарио и други канадски градове по време на визитата от 21 до 23 август. Сред тематиките за разискване сред Шолц и Трюдо по време на идната среща е посочена по-специално Украйна.

Германия предвижда енергиен срив през зимата заради вероятно прекъсване на доставките на съветски газ. Министърът на стопанската система Роберт Хабек и ръководителят на Федералната организация за мрежите Клаус Мюлер нееднократно към този момент приканват жителите да понижат потреблението на електрическа енергия, с цел да спестят пари. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР