Германският канцлер Олаф Шолц поднови призива си за дипломатическо решение

...
Германският канцлер Олаф Шолц поднови призива си за дипломатическо решение
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Наш дълг е да предотвратим нова война в Европа

Германският канцлер Олаф Шолц възобнови апела си за дипломатическо решение на рецесията сред Русия и Украйна и предизвести Москва, че всяка по-нататъшна експанзия ще коства доста скъпо, съобщи БГНЕС.

Шолц направи тези забележки по време на речта си в Бундесрата - законодателния орган, представляващ федералните провинции в страната.
Нидерландия прикани жителите си да изоставен Украйна
Гражданите на Нидерландия, които сега се намират в Украйна би трябвало неотложно да изоставен страната. Това прикани посланикът в Киев Й...
Прочети повече
" Наш дълг е да предотвратим нова война в Европа. Нашето ясно обръщение към Русия е, че всяка военна експанзия ще има тежки последствия ", сподели той и добави, че Германия и западните ѝ съдружници имат единна позиция във връзка с възможни наказания.

" Но в това време ще използваме всички благоприятни условия да продължим нашите (дипломатически) старания посредством двустранни диалози сред Съединени американски щати и Русия, срещи на Съвета НАТО-Русия, посредством ОССЕ и диалозите в нормандския формат ", добави той.

Шолц съобщи, че идната седмица ще пътува до Украйна и Русия като част от дипломатическите старания за намиране на политическо решение на рецесията.

" Всичко това би послужило да реализираме това, което желаеме - да осигурим мир в Европа, и си заслужава напъните ", сподели той.
ДПА: НАТО може да усили войските си и в България
НАТО възнамерява да усили своето военно наличие на източния си фланг наоколо до Украйна, вероятно и в България. Това съобщи ДПА,...
Прочети повече
Украйна е измъчвана от спорове в източните си райони от март 2014 година насам след нахлуването на Русия и анексирането на Крим.

Неотдавна Москва струпа над 100 000 бойци наоколо до Украйна, което породи опасения, че Кремъл може да възнамерява нова военна атака против някогашната си руска съседка.

Русия отхвърли, че се готви да нахлуе, и упрекна западните страни, че подкопават сигурността ѝ посредством разширението на НАТО към нейните граници.

Кремъл също по този начин издаде лист с претенции за сигурност към Запада, включващ отдръпване на разполагането на войски от някои някогашни руски страни и гаранции, че Украйна и Грузия няма да се причислят към НАТО.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР