Германският канцлер Олаф Шолц обеща да проучи“ дали молбите за

...
Германският канцлер Олаф Шолц обеща да проучи“ дали молбите за
Коментари Харесай

Германия се съгласява да обмисли план в стила на Обединеното кралство за разглеждане на молби за убежище в чужбина

Германският канцлер Олаф Шолц даде обещание да „ изследва “ дали молбите за леговище могат да бъдат обработвани в чужбина.

Това бележи в допълнение сгъстяване на позицията на държавното управление по отношение на незаконната миграция, защото партиите се стремят да противодействат на електоралните облаги на крайната десница.

Идеята припомня договорката на Обединеното кралство с Руанда, където мигранти във Англия могат да бъдат изпратени да изискат леговище.

Но канцлерът е намерено песимистичен откакто се съгласи с предлагането едвам след късно вечерна среща.

Беше към 03:00 (2:00 GMT) във вторник, когато Олаф Шолц излезе от маратонската сесия с районните водачи.

В съглашението, подписано с водачите на 16-те провинции на Германия, има къс откъс за покупко-продажби с трети страни, който наподобява съвсем насилствено вметнат в документа от 17 страници.

" Федералното държавно управление ще изследва дали статутът на протекция на бежанците може да бъде избран и при директно прекосяване или в трети страни в бъдеще, в сходство с Женевската спогодба за бежанците и Европейската спогодба за правата на индивида “.

Това е неразбираемо и неангажиращо, както беше и канцлерът Шолц по време на конференцията. „ Има и цяла поредност от правни въпроси “, предизвести той.

Има доста на практика въпроси за това по какъв начин сходна скица ще бъде въведена в деяние, само че вероятността за култивиране на молби за леговище в чужбина към този момент се разисква по-открито в Германия.

Съседна Австрия неотдавна изрази интерес към сходна скица.

Хендрик Вюст, християндемократическият (CDU) министър председател на Северен Рейн-Вестфалия, предизвести да не се отхвърлят схемите в жанр Руанда като " злокобен неоколониализъм ".

„ Ако извършите това, няма да се оправим с провокациите на световната миграционна рецесия “, сподели той.

Предложения се появиха и от редиците на ръководещата Социалдемократическа партия (SPD) и Свободната демократическа партия (FDP).

Те варират от възкръсване на договорката сред Европейски Съюз и Турция от 2016 година, която спря притока на мигранти в Гърция, до основаване на нови съглашения със Сенегал, Мароко или Руанда.

Не е ясно дали сполучливите претенденти могат по-късно да продължат към Германия или ще би трябвало да останат в третата страна, в която е обработен иск.

Сделката на Обединеното кралство с Руанда, която се оспорва в съдилищата, ще докара до изпращане на някои търсещи леговище в източноафриканската страна, където може да им бъде предоставено правото да останат.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Никакви търсещи леговище не са изпращани от Обединеното кралство в Руанда, откогато договорката беше контрактувана през 2022 година

В Германия, държавното управление и опозиционните партии заемат все по-твърд звук във връзка с миграцията.

Спорът за мигрантите в Германия се задълбочава, защото незаконните идващи се увеличаватОръжейни борби и автомобилни произшествия изтезават Европа Маршрутът на мигрантите

По-твърдата линия необятно се преглежда като отговор на възходящата известност на крайнодясната, антиимиграционна Алтернатива за Германия (AfD).

След срещата си с районните водачи, Г-н Шолц също даде обещание да обезпечи спомагателни пари за локалните управляващи и да понижи помощите за търсещите леговище.

Той разказа съглашението за миграцията като „ исторически миг “.

В първите девет месеци на тази година 230 000 души са поискали леговище в Германия - повече, в сравнение с през цялата 2022 година

В цяла Европа водачите се пробват да покажат на своите електорати, че получават хватка на противозаконната миграция.

В понеделник министър-председателят на Италия Джорджия Мелони разгласи проекти да одобри незаконни мигранти в два центъра в Албания.

Националистическият водач е вкъщи и изнася енергично антиимиграционно обръщение.

За Германският лявоцентристки канцлер, този диалог е доста по-малко комфортен. Мнозина в личната му партия и сътрудниците му от Зелената коалиция са мощно сериозни към всяко придвижване за изнасяне на молби за леговище.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР