Германският канцлер Олаф Шолц обеща да промени начина, по който

...
Германският канцлер Олаф Шолц обеща да промени начина, по който
Коментари Харесай

Шолц отива на стратегическа визита в Пекин

Германският канцлер Олаф Шолц даде обещание да промени метода, по който страната му се отнася с Китай, и " откровени диалози " с китайските си домакини, до момента в който пътуваше за първото си посещаване в азиатския колос от встъпването си в служба, съобщи ДПА.

„ Стремежът към национална сигурност – синоним на стабилността на комунистическата система – и националната автономност ще бъда по-значими отсега нататък. И защото Китай се трансформира, методът, по който се отнасяме с Китай, също би трябвало да се промени “, написа през днешния ден Шолц в публикация за изданието " Политико ".

Въпреки че съветската инвазия в Украйна промени доста аспекти на интернационалните връзки, даже при изменени условия, Китай остава значим бизнес и търговски сътрудник за Германия и Европа и не би трябвало връзките с него да бъдат прекъсвани, показва Шолц в обявата.

В същото време Германия ще „ отстрани едностранните зависимости “, що се отнася до това да се разчита на Китай за избрани артикули или технологии.

„ Ще разграничаваме китайските вложения в Германия въз основа на това дали този бизнес основава или пък изостря рискови зависимости “, е написал канцлерът, визирайки неотдавнашния спор към китайските вложения в пристанището в Хамбург. Покупката на Китай бе позволена, само че при условия, ограничаващи всевъзможен надзор върху пристанищните интервенции.

„ Ще продължим да настояваме за взаимност (в бизнеса с Китай). И когато Китай откаже да разреши тази взаимност, това няма по какъв начин да остане без последици “, предизвестява Шолц.

Канцлерът добавя, че в диалозите си няма да избегне „ сложни “ въпроси като статута на Тайван или западния Синцзян-Уйгурски самостоятелен регион.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР