Германският канцлер Олаф Шолц обеща 10 милиарда евро, за да

...
Германският канцлер Олаф Шолц обеща 10 милиарда евро, за да
Коментари Харесай

Германия инвестира 10 млрд. евро в проекти с Индия

Германският канцлер Олаф Шолц даде обещание 10 милиарда евро, с цел да помогне на Индия да реализира климатичните си цели, по време на срещата си с премиера Нарендра Моди в Берлин, оповестиха международните организации. Шолц посочи общите цели на страните, измежду които битката с изменението на климата и съдействието.

Германия се стреми да диверсифицира комерсиалните си връзки в Азия, с цел да понижи зависимостта си от Китай, който намират за стратегически противник. Индия е една от страните посетители, които Германия ще предложения да участва на срещата на върха на Г-7 през юни, на която е хазаин.

Двамата водачи обаче резервират разнообразни позиции за войната в Украйна. Коментарите на Шолц контрастират с тези на Моди, който прикани за преустановяване на огъня, само че се опълчи на западните апели за наказание на дейностите на Кремъл. " Вярваме, че в тази война няма да има победител, всички ще изгубят. Ние сме за мир ", сподели Моди, чиято европейска обиколка включва визити в Дания и Франция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР