Германският канцлер Олаф Шолц не очаква Украйна скоро да получи

...
Германският канцлер Олаф Шолц не очаква Украйна скоро да получи
Коментари Харесай

Шолц: Коалицията за изтребителите показва, че западната помощ за Украйна е дългосрочна

Германският канцлер Олаф Шолц не чака Украйна скоро да получи модерни изтребители, само че добави, че самото желание на Запада да образова нейни летци на сходна техника демонстрира, че западният ангажимент към Украйна е дълготраен, съобщи ДПА.

По отношение на образованието на водачи, " несъмнено, това е дълготраен план ", сподели канцлерът в коридорите на срещата на върха на Г-7 в японския град Хирошима. Съединени американски щати към момента не са решили дефинитивно " какво следва след образованието ", добави той.

Този план е на първо място обръщение към тези, които нападнаха Украйна: Русия не трябва да залага на това, че колкото по-дълго продължава войната, толкоз повече помощта за Украйна ще отслабва, акцентира канцлерът. По думите му " посланието остава едно и също: Русия би трябвало да изтегли войските си. "

По време на срещата на седемте най-развити демократични сили (Г-7) в Хирошима Съединени американски щати дадоха зелена светлина за образование на украински летци. Проектът е по съинициатива на Англия, Франция, Белгия, Дания и Португалия.

Кога и какъв брой тъкмо самолета ще бъдат предоставени на Киев и коя страна ще ги даде, ще бъде решено на по-късна дата. Изтребителите Ф-16 на американската компания " Локхийд Мартин " с изключение на в Съединени американски щати се създават в Белгия, Дания, Нидерландия и Норвегия.

Засега Германия не е изразила подготвеност да взе участие в образованието. Шолц акцентира, че Берлин към този момент е направил доста за Украйна.

Германия е на второ място след Съединени американски щати по предоставена финансова, филантропична и военна помощ на Киев. Наред с другото тя даде на Украйна и танкове и артилерия, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР