Германският канцлер Олаф Шолц направи поредното си правителствено изявление по

...
Германският канцлер Олаф Шолц направи поредното си правителствено изявление по
Коментари Харесай

Шолц: Няма преговори с оръжие в слепоочието - освен за собственото ти подчинение

Германският канцлер Олаф Шолц направи следващото си държавно изказване във връзка нахлуването на Русия в Украйна.

Шолц прикани Китай да не доставя оръжия на Русия. Той се обърна и към критиците на западните оръжейни доставки за Украйна вкъщи.

Канцлерът се обърна непосредствено към Пекин в речта си, като уточни, че е добре, че Китай се изказа против потреблението на нуклеарни оръжия.

„ Но това не е задоволително. Не доставяйте оръжия на агресора Русия “, прикани Шолц.

По-скоро, сподели той, Пекин би трябвало да употребява въздействието си върху Москва, „ с цел да упорства за евакуиране на съветските войски “.

Освен това Шолц удостовери, че ще продължи да поддържа Украйна с доставки на оръжие. През идващите седмици ще бъдат доставени още танкове Gepard и Противовъздушна отбрана система Iris-T. Той добави, че се работи по даването на Украйна на спомагателни муниции.

Канцлерът се обърна и към критиците на оръжейните доставки в Германия.

" Уверявам ви, че ръководеното от мен държавно управление в никакъв случай не взема решения за оръжейни доставки с лека ръка ". Въпреки това, сподели той, поддръжката за Украйна е значима за възможното преустановяване на войната.

" Няма договаряния с оръжие в слепоочието - с изключение на за личното ти послушание ".

Шолц даде обещание продължаваща настояща поддръжка за Бундесвера.

" Ние слагаме завършек на пренебрегването на въоръжените сили ", сподели той.

Започнати са значими ограничения за доставяне, да вземем за пример за F-35, сподели той и добави, че дружно с министъра на защитата приказва за " същинска смяна на курса " при снабдяването с материали за Бундесвера.

Канцлерът посочи и триумфите в енергийния преход от съветски газ.

„ Говореше се за гореща зима или за " бурна зима ". " Нищо от това не се случи. Зимата бе преодоляна добре даже и без съветски газ. “

Критика към Шолц насочи водачът на ХДС Фридрих Мерц. Шолц вярно е определил съветското навлизане преди една година като " повратна точка във времето ", сподели Мерц. Но от този момент се е случило прекомерно малко. Без поддръжката на Съединени американски щати през днешния ден Украйна от дълго време щеше да е в съветски ръце.

" Ще би трябвало да организираме сигурността в Европа против Русия в продължение на години, в случай че не и на десетилетия ", съобщи той. Това изисква решения, а не държавни заявления. Въпреки това, сподели той, бюджетът за защита през 2023 година е намалял спрямо 2022 година

В речта си Мерц се обърна и към политичката от Лявата партия Захра Вагенкнехт, без да загатва категорично името ѝ. Преди няколко дни представител на парламентарната група на Левите беше споделил по малкия екран, че изнасилвания се случват във всяка война и от двете страни, изясни Мерц. Това е " цинично, нечовешко, подло и срамно за цялата ни страна ". Авторитетните представители на левицата и на крайната десница биха объркали причинителите и жертвите.

„ Има единствено един човек, който е напълно виновен за тази война и нещастията, които тя предизвиква. И този човек е Владимир Путин “, съобщи Мерц.

Мерц също по този начин предизвести за " предизвикването " на Китай. Това, което Русия е направила със " Северен поток 2 ", Народната република прави от години със своя Нов път на коприната. Това беше " имперски план за придобиване на икономическо въздействие и политическа тежест " - в доста по-голям мащаб, в сравнение с Русия е способна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР