Германският канцлер Олаф Шолц може да предизвика трета световна война,

...
Германският канцлер Олаф Шолц може да предизвика трета световна война,
Коментари Харесай

Без тежки оръжия за Украйна може да има трета световна

Германският канцлер Олаф Шолц може да провокира трета международна война, в случай че продължава да се колебае и да не заема позиция за въоръжаването на Украйна с тежки оръжия. Това съобщи евродепутатът от Зелената партия Антон Хофрайтер.
„ Проблемът с държанието на Германия е, че стопира глобите против Русия, стопира доставките на нужни оръжия за Украйна. Така рискуваме войната да се проточи безпределно, а колкото по-дълго трае войната, толкоз по-голям е рискът Русия да нападне още някоя страна “, съобщи политикът.
Хофрайтер обори и оправданието на Олаф Шолц, че немската войска има лимитирани благоприятни условия за доставка на оръжия, защото украинците не можели да боравят с съвременно въоръжение.
„ Смятам, че е много непристойно да споделяме на украинските военни какво могат и какво не могат. Украинската войска упява героично да се опълчи на нападението до тук “, уточни още той.
Хофрайтер настоя Германия бързо да достави танкове на Украйна.
„ Фирмата „ Райнметал “ към този момент разгласи, че има готови танкове за експорт към Украйна и чака позволение на кабинета. Друга опция би било да дадем танкове от Бундесвера, а ние да купим тези от „ Райнметал “, съобщи още Хофрайтер.
Германското държавно управление обмисля също по този начин опцията източноевропейски страни да дадат на Украйна от своето въоръжение, а Германия да запълни неналичията им. Успоредно с това украинската войска би трябвало да бъде подготвена за боравене със западно въоръжение, с цел да може доставките да продължат, когато тяхното руско бъде разрушено или мунициите за него свършат.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР