Германският канцлер Олаф Шолц каза в понеделник, че предпочита президента

...
Германският канцлер Олаф Шолц каза в понеделник, че предпочита президента
Коментари Харесай

Шолц публично подкрепи Байдън в предизборната му битка с Тръмп

Германският канцлер Олаф Шолц сподели в понеделник, че избира президента на Съединени американски щати Джо Байдън пред неговият предходник Доналд Тръмп и се надява Байдън да бъде избран отново за втори мандат, предава " Ройтерс ".

Обръщайки се към възпитаници в главно учебно заведение покрай Берлин, Шолц упрекна Тръмп, че провокира различия и че ще бъде неприятен избор освен за Съединените щати, само че и за Германия.

Необичайно директният език, употребен от Шолц, може да отразява какъв брой са били обтегнати двустранните връзки по време на президентството на Тръмп с воденото по това време от предшественика на Шолц Ангела Меркел немско държавно управление, когато Шолц беше министър на финансите.

В отговор на въпрос на възпитаник, Шолц сподели: " Мисля, че актуалният президент е по-добър, тъй че желая той да бъде избран отново. "

Дългогодишната социална работа на Байдън значи, че той знае тъкмо " какво би трябвало да се направи, за дa предотврати навлизането на светът във война " , сподели Шолц.

Позовавайки се на Тръмп, Шолц сподели: " Ако всички хора са единствено един против различен, тогава не може да има положително бъдеще и по тази причина някогашният президент сигурно поддържа огромно разделяне в страната ".

Последните изследвания демонстрират, че Байдън има преимущество пред евентуалните републикански противници Доналд Тръмп и Рон ДеСантис, до момента в който президентските избори в Съединени американски щати през ноември 2024 година наближават.

Шолц сподели още, че Русия не може да завоюва войната в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР