Германският канцлер Олаф Шолц каза в петък, че трябва да

...
Германският канцлер Олаф Шолц каза в петък, че трябва да
Коментари Харесай

Шолц настоя да се намалят цивилните жертви в Газа

Германският канцлер Олаф Шолц сподели в петък, че би трябвало да се положат в Газа.

Той направи изказването по време на взаимна конференция с турския президент Реджеп Ердоган в Берлин, оповестява Анадолската организация. 

Шолц призна, че  двамата имат различия по отношение на военната акция на Израел, само че биха желали да продължат разговора си.

" Ще приказваме по какъв начин можем да предотвратим по-нататъшна ескалация в района, ние споделяме загрижеността от пожар в Близкия изток, сподели Шолц, добавяйки, че до момента в който Германия пази правото на Израел на самозащита, тя не е безразлична към страданията на палестинци. Трябва да се направи всичко, с цел да се понижи броят на цивилните жертви ", акцентира той.

По-рано Ердоган разкритикува западните държавни управления, че дават цялостна поддръжка на израелското държавно управление, само че си затварят очите за " военните закононарушения ", осъществени в Газа.
 Ердоган назова Израел
Ердоган назова Израел " страна на терора " и остро разкритикува Запада

Анкара ще предприеме стъпки, с цел да подсигурява, че израелските заселници са приети за " терористи "

Германското държавно управление неведнъж е заявявало, че Израел има право да се пази от " Хамас " и се опълчи на апелите за неотложно преустановяване на огъня в Ивицата Газа, като се аргументира, че това ще даде отдих на палестинската формация.

Aбсурдно e турският президент Ердоган да упреква Израел във фашизъм. Това съобщи Шолц във вторник. Шолц настоя тогава, че Израел е народна власт и " страна, която е обвързана с правата на индивида и интернационалното право и работи надлежно ". Той упрекна обвиняванията за неуместни на конференция в Берлин.

Германия твърди, че носи историческа отговорност за сигурността на Израел заради нацисткото минало на страната и закононарушенията , осъществени против евреи по време на Втората международна война.
 Шолц: Обвинението на Ердоган към Израел във фашизъм е
Шолц: Обвинението на Ердоган към Израел във фашизъм е " неуместно "

Германският канцлер Олаф Шолц би трябвало да се срещне с турския президент в Берлин в петък

На 10 ноември Ердоган съобщи, че легитимността на Израел е " подложена на подозрение " заради " фашизъм " в страната. против екстремистката формация " Хамас ", която стартира предишния месец.

Конфликтът избухна след нахлуване на бойци на " Хамас " на 7 октомври, при което бяха убити към 1200 израелци - най-вече цивилни. Това се оказа и най-смъртоносният ден в 75-годишната история на Израел.

По данни на палестинските здравни управляващи над 11 500 палестинци, минимум 4700 от които деца, са починали при ответната военна офанзива на Израел против ръководената от " Хамас " линия Газа.
 Хамас са прекратили договарянията за заложниците
Хамас са прекратили договарянията за заложниците

Решението е взето след израелската офанзива против болничното заведение " Ал-Шифа "

Израел се зарече да унищожи въоръжената формация. Цели квартали на Газа бяха изравнени със земята от въздушни и артилерийски удари, стотици хиляди хора бяха принудени да изоставен домовете си,, осведомиха филантропичните организации.

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси уточни, че израелските офанзиви са унищожили или развалили минимум 45% от жилищните здания в Газа.

Израелският дипломат в Русия Александър Бен Цви сподели, че ориста на заложниците, взети от " Хамас " на 7 октомври, сега не е известна, защото .

Палестински публични лица споделиха, че договарянията са прекратени след израелската военна офанзива против болница " Ал-Шифа " . Израел към момента не е дал публично единодушие даже за непреки договаряния, които въпреки всичко се организираха в Катар.

Смята се, че към 240 души са държани като заложници в Ивицата Газа след офанзивата на " Хамас " на 7 октомври. Днес стана ясно, че в региона на болничното заведение " Ал-Шифа " е било намерено тялото на израелски боец - жена, отвлечена от палестинските радикали в първия ден на тяхната атака. Бе обявено и за откриването на още едно тяло на мъртъв пленник в същия регион.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР