Германският канцлер Олаф Шолц каза, че скоро Германия ще има

...
Германският канцлер Олаф Шолц каза, че скоро Германия ще има
Коментари Харесай

Ако Германия се въоръжава, тя се готви за нападение

Германският канцлер Олаф Шолц сподели, че скоро Германия ще има най-голямата постоянна войска измежду европейските страни членки на НАТО. Това, сподели той, доста ще увеличи сигурността на Германия и нейните съдружници.

По-рано държавната коалиция реализира съглашение с парламентарната секта на ХДС/ХСС за основаване на специфичен фонд от 100 милиарда евро за Бундесвера, което Олаф Шолц дефинира като „ огромна стъпка за нашата страна “, защото Бундесверът „ ще може да извършва задачата си за защита по-добре от по всяко време преди. "

Всъщност, преди да подхващат тази „ огромна стъпка “, германците ще би трябвало да вдигнат въоръжените си сили от колене си и да ги слагат на крайници, въпреки че, може би, първоначално, на патерици. Сегашният Бундесвер не е в положение да води даже местен спор. Това не е метафора, а статистика.

В следвоенния интервал с напъните на Съединените щати немската войска се възражда от пепелта и се трансформира в най-голямата и ефикасна войска в Европа. Възстановен през 50-те - 60-те години на предишния век, военно-индустриалният комплекс на Германия започва производството на оръжия и военна техника. Например тежки танкове " Леопард " от разнообразни модификации, които се трансфораха в усъвършенствани версии на " Тигрите " и " Пантерите " от Втората международна война. Интегрирането на Федерална Република Германия в НАТО обаче докара до сериозна военно-техническа взаимозависимост на Германия от Съединени американски щати, които имаха несравнимо по-големи благоприятни условия в създаването и внедряването на военни технологии. Така в средата на 80-те години съотношението на американския боен експорт към европейските страни от Алианса и вноса от тях е 7:1, а във връзка с Германия тази цифра е 9:1.

Америка съзнателно попречва развиването на немската отбранителна промишленост, страхувайки се, германците да не станат прекомерно самостоятелни. След разпадането на Съветския съюз през 1990-2016 година броят на войските на Бундесвера понижава от 585 на 177 хиляди души, а цивилният личен състав - от 215 на 87 хиляди. Германският военно-промишлен комплекс също се разлага, което не може да не се отрази на положението на въоръжените сили на Федерална Република Германия. След края на Студената война положението и развиването на немските въоръжени сили се реалокират в периферията на публичното схващане. Темата за Бундесвера, в случай че беше повдигната в пресата, беше във връзка със кавги или като мотив за рецензии и насмешки. Бюджетът за защита се намаляваше всяка година.

Както се очакваше, младежта загуби интерес към военната работа и имаше проблеми с набирането на фрагменти за Бундесвера. Програмите за създаване и закупуване на нови оръжия непрестанно се съкращаваха, периодите бяха пропускани, а бюджетите надхвърляха мащаба.

„ Дойчланд Радио “ характеризира актуалните немски въоръжени сили по следния метод: „ Самолети, които не летят, танкове, които не карат, кораби, които не плават. По време на огромното военно обучение на НАТО „ Единен Тризъбец “ в Норвегия участващите елементи трябваше да събират съоръжение – от танкове до топли чорапи – от целия Бундесвер. Това сега е най-големият проблем на Бундесвера: постоянно липсва даже главно съоръжение. "

Към януари 2022 година по-малко от 30% от военните кораби са изцяло готови за комплицирани интервенции. Само 77% от главните оръжейни системи на Бундесвера сега са в употреба. Само 10 от 30-те военнотранспортни самолета A440M са в употреба. Само 40% от хеликоптерите на Бундесвера са боеспособни. Сухопътните войски също са изправени пред сходни проблеми, при които съществени проблеми с военната техника: „ в допълнение към неналичието на аварийни елементи, в това число неналичието на фрагменти и неналичието на специфични комплекти принадлежности, водят до закъснение на ремонтите “, написа „ Зюдойче Цайтунг “.

В немската отбранителна промишленост правосъдните каузи сред конкурентни снабдители на оръжия и военна техника не стопират. И по този начин, „ Хенел “ и „ Хаклер и Кох “, които би трябвало да разработят нова щурмова пушка, не напущат съдилищата, обвинявайки, наред с други неща, Министерството на защитата, което провежда търга зле. 20 години след сключването на контракта за основаването на бойната машина на пехотата „ Пума “ тя най-сетне влезе в войските, само че по-късно се оказа, че в нея могат да се поберат бойци не по-високи от 184 см. Избухна скандал и БМП трябваше да се преработи.

Положението с бойните самолети не е по-добро. Професор Карло Масала от университета на Бундесвера в Мюнхен е засегнат, че Германия е надалеч зад множеството от съдружниците си, когато става въпрос за придобиване на нови технологии: „ Ние сме последната страна в НАТО, която към момента ръководи „ Торнадо “ от 1970 година Това не е по този начин в никоя друга страна от НАТО “, споделя той. „ Военновъздушните сили са на дъното “, споделя въздушният контрольор генерал-лейтенант Герхарц предишния юни.

Има изострен дефицит на експерти на основни позиции в Бундесвера: „ В армейското разузнаване единствено 61% от позициите са заети. Във военноморската авиация има дефицит на повече от половината екипажи. На военновъздушните сили липсват повече от една трета от водачите на изтребители и съвсем 40% от водачите на транспортни самолети. Една четвърт от всички позиции в кибервойските са вакантни. " Това значи ли, че Германия не е в положение да пресъздаде мощна войска? Не, не. Днес всички водещи политически сили в Германия се стремят към увеличение на финансирането на Бундесвера и поддържат курса, подхванат от Олаф Шолц за основаване на най-голямата и мощна войска на НАТО в Европа.

Има и схващане, че няма да е допустимо да свършат това сами за малко време. Ето за какво, съгласно националния новинарски портал „ Тагешау “, „ се разискват подготвени решения за някои от идните придобивания, като американския изтребител F-35 или израелския противоракетен щит „ Стрела “.

В средата на март 2022 година немският кабинет реши да закупи 35 американски изтребителя F-35, с цел да преоборудва своите военновъздушни сили. Те ще заменят остарелите европейски самолети „ Торнадо “, взаимно създадени от Германия, Италия и Англия. Най-вероятно, предвид на проточилата се разработка от френско-германския тръст КВМ-„ Некстер “ за нов главен военен танк, германците ще закупят и осъвременения американски „ Ейбрамс “.

Съединените щати твърдо държат пръста си върху пулса на немските политици. По време на среща на четиридесетге министри на защитата на страните от НАТО в американската военна база " Рамщайн ", ръководителят на Пентагона Лойд Остин в отговор на опитите на немския министър да показа своето виждане за обстановката в Украйна и немския метод към превъоръжаването на Бундесвера, го упрекнал строго: " Рамщайн “ не е Германия! "

Превъоръжаването на немската войска и превръщането ѝ в най-голямата войска на НАТО в Европа е на дневен ред и ще протече с ускорени темпове. Въпреки това, даже оборудването на Бундесвера със модерна военна техника ще отнеме години. Когато Германия се въоръжава, тя се готви не за защита, а за офанзива. Русия има време да приготви заслужен отпор на недружелюбните страни на Запада.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР