Германският канцлер Олаф Шолц каза, че Германия скоро ще може

...
Германският канцлер Олаф Шолц каза, че Германия скоро ще може
Коментари Харесай

Първите германски танкове Леопард ще пристигнат в Украйна много скоро

Германският канцлер Олаф Шолц сподели, че Германия скоро ще може да разположи първите си танкове Leopard в Украйна , оповестява БиБиСи.

Говорейки на годишната Мюнхенска конференция по сигурността единствено дни преди първата годишнина от съветската инвазия, той прикани съдружниците да чакат дълга война .

Събитието е годишно събиране на водачи, публични лица и дипломати; фокусът му тази година е трансатлантическият.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис и държавният секретар Антъни Блинкън участват с огромна делегация от Конгреса, дружно с съвсем 30 европейски държавни ръководители.

На конференцията Шолц сподели, че е " рационално да се подготвим за дълга война " и да покажем на съветския президент Владимир Путин, че Германия и нейните съдружници няма да се откажат от Украйна.

Украински публични лица споделиха, че незабавно се нуждаят от по-тежки оръжия и че задоволително бойни танкове могат да оказват помощ на силите на Киев да завземат територия от руснаците.
 Лондон: Русия е изгубила половината си танкове в Украйна
Лондон: Русия е изгубила половината си танкове в Украйна

Оценка на английски специалисти

Германия - която през последните месеци беше подложена на възходящ напън поради очевидното си съмнение да изпрати оръжия на Украйна - се съгласи през януари да разреши на Украйна да бъдат изпратени тежки танкове Leopard , създадени в Германия.

Тя също по този начин разреши на други страни да изпратят своите танкове Leopard 2 в Украйна - което до момента беше лимитирано съгласно наредбите за експорт.

Макрон сподели, че идващите няколко седмици ще бъдат решаващи , добавяйки че съдружниците е належащо да " засилим нашата поддръжка " за Украйна, с цел да може да стартира контраатака, тъй че по-късно страната да може да влезе в договаряния от позиция на мощ.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски , който приказва пред събралите се водачи посредством видеовръзка, прикани съдружниците да ускорят доставките на оръжия , предупреждавайки, че няма опция на успеха над Москва.

Дневният ред е необятен - от Китай до изменението на климата - само че конференцията ще даде късмет на съдружниците на Украйна да оценят нашествието на Русия съвсем една година по-късно.

Ще има топли думи за поддръжка за Киев, само че също по този начин ще има въпроси по отношение на степента и продължителността на решимостта на Запада с повишаването на икономическия напън .
 Макрон: Сега не е време за разговор с Русия
Макрон: Сега не е време за разговор с Русия

Призова съдружниците си да усилят военната си поддръжка за Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР