Германският канцлер Олаф Шолц и украинският президент Володимир Зеленски бяха

...
Германският канцлер Олаф Шолц и украинският президент Володимир Зеленски бяха
Коментари Харесай

Граждани на света: Шолц и Зеленски получиха наградата

Германският канцлер Олаф Шолц и украинският президент Володимир Зеленски бяха отличени с премията " Гражданин на света " ( " Global citizen " ), връчвана от Атлантическия съвет. Те я получиха по време на демонстрация на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, съобщи ДПА.

Отличието се присъжда на персони, " които са съдействали за позитивна смяна в своите общества и които въплъщават ангажимент за интернационално съдействие ". Те се връчват всяка година по време на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации.

На церемонията Шолц съобщи, че за него е чест да получи премията дружно със Зеленски.

" Бруталната война на Русия против Украйна се води в Европа, само че в това време това е офанзива против главните правила на нашия интернационален ред ", сподели той.

Канцлерът още веднъж даде обещание, че Германия ще поддържа Зеленски и Украйна " толкоз дълго, колкото е належащо ".

Зеленски посвети премията си на бойците, които се борят против Русия, и на " благите дечица ", убити от " съветските терористи ". Той я посвети и на " храбрите страни, които бяха с нас и ни подкрепяха ", както и на всички хора, които са се борили за свободата по света сходно на Украйна.

Наградите бяха връчени по време на тържествена вечеря, за която можеха да бъдат закупени билети на стойност до 2500 $.

Японският министър-председател Фумио Кишида и министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън също получиха премията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР