Германският канцлер Олаф Шолц и аржентинският президент Алберто Фернандес предупредиха

...
Германският канцлер Олаф Шолц и аржентинският президент Алберто Фернандес предупредиха
Коментари Харесай

Шолц и Фернандес предупредиха, че войната в Украйна ще задълбочи несигурността с храните

Германският канцлер Олаф Шолц и аржентинският президент Алберто Фернандес предизвестиха през днешния ден за световните последствия от войната в Украйна, в частност във връзка с снабдяването с храни, съобщи ДПА.

" Това е война, която има последствия върху целия свят ", сподели Шолц по време на взаимна конференция с Фернандес в Берлин, акцентирайки растежа на цените на силата и риска от спиране на световните вериги за доставки на храни.

Има възможност страни като Украйна, която играе значима роля в световната хранителна сигурност, към този момент да не са способни да дават отговор на търсенето, добави Шолц.

" Латинска Америка страда от последствията от войната ", сподели Фернандес и добави: " Санкциите против Русия имат последствия освен върху Русия, само че по целия свят ".

Аржентинският президент сподели, че има региони в Централна Америка, които към този момент не са подобаващи за земеделие, заради климатичните промени, и че несигурността с храните ще се задълбочи поради войната.

" Това към този момент не е единствено проблем сред НАТО и Русия или сред Украйна и Русия - това е проблем за целия свят ", сподели президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР