Германският канцлер Олаф Шолц е в Киев за кризисни разговори

...
Германският канцлер Олаф Шолц е в Киев за кризисни разговори
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Германия и Украйна обявяват готовността си да преговарят с Русия

Германският канцлер Олаф Шолц е в Киев за спешни диалози преди трагично посещаване в Москва, с цел да предотврати „много сериозната“, съгласно Берлин, опасност от съветска инвазия. При идването си в Украйна немският водач се насочи непосредствено към президента Владимир Зеленски, чието държавно управление изиска незабавна среща с Русия, с цел да изясни за какво е разположила над 100 000 бойци покрай украинските граници.

Европейските водачи предизвестяват, че рецесията е най-сериозната опасност за сигурността на континента от времето на Студената война насам, като съветският президент Владимир Путин упорства за ограничение на западното въздействие в Източна Европа и за възбрана на присъединението на Украйна към НАТО.

Съединените щати предизвестиха, че силите на Русия са подготвени да атакуван Украйна, а западните съдружници приготвиха „ разрушителен пакет ” от стопански наказания в отговор. Докато Шолц се отправяше към президентския замък обаче, улиците на Киев бяха спокойни, оповестява.  Украинците продължиха да работят макар опасенията, че комерсиалните полети в и от страната ще бъдат спрени.

По-рано източник от немското държавно управление съобщи: „Оценяваме обстановката като доста сериозна, доста рискова.“ Служители на американското разузнаване се притесняват, че седмиците на спешни договаряния са дали на Русия време да приготви огромна атака, в случай че Путин вземе дефинитивно решение да нападне Украйна.

Германия играе централна роля в напъните за ходатайство в Източна Украйна, където изтощителният спор с подкрепяните от Русия сепаратисти лиши живота на повече от 14 000 души. Но околните бизнес връзки на Германия с Москва и огромната взаимозависимост от вноса на съветски природен газ не престават да провокират угриженост у прозападните водачи в Киев и екипа на Байдън.

Шолц предизвести Русия, че не трябва да „подценява нашето единение и решителност“, само че в това време се въздържа да поддържа недвусмислено обещанието на Байдън да „сложи край“ на новата съветска газова връзка „Северен поток 2“ с Германия.

Киев е неудовлетворен от Берлин и за това, че не се е включил към някои от съдружниците си от НАТО и не е почнал да доставя оръжие на Украйна. Посланикът на Украйна в Берлин Андрий Мелник се възмути от „германското лицемерие“ и написа в неделя в Туитър, че Германия изнася „стоки с двойна приложимост за Русия“, само че не предлага „оръжия за самоотбрана на Украйна“
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР