Германският канцлер Олаф Шолц е осигурил само една доставка на

...
Германският канцлер Олаф Шолц е осигурил само една доставка на
Коментари Харесай

Блумбърг: Германия е осигурила само един танкер с втечнен газ от ОАЕ

Германският канцлер Олаф Шолц е обезпечил единствено една доставка на полутечен природен газ от Обединените арабски емирства, с необвързващо съглашение за спомагателни количества , предава американската организация " Блумбърг ".

Товарът - 137 000 кубически метра - ще бъде доставен от Abu Dhabi National Oil Co (ADNOC). на немската компания за енергийни услуги RWE AG до началото на 2023 година ADNOC също подписа меморандум за съгласие за осъществяване на повече доставки през идната година . Последвалото пътешестване до Катар не докара незабавно до повече покупко-продажби.

Осигуряването на спомагателни доставки е от решаващо значение за Германия, откакто. Германските управляващи са все по-загрижени за бъдещи прекъсвания на тока и нормиране на разноските на сила тази зима, а стопанската система се движи към криза. Сделката, оповестена в неделя, демонстрира какъв брой мъчно ще бъде за страната да получи повече газ в кратковременен проект.

" Трябва да подсигуряваме, че обединението за полутечен природен газ в света напредва до точката, в която огромното търсене може да бъде посрещнато ", сподели Шолц в Абу Даби.

Коментарите пристигнаха ден откакто Шолц посети Саудитска Арабия, където се срещна с престолонаследника на кралството, който играе основна роля в ОПЕК, за диалози, които се концентрираха върху бъдещото съдействие и вноса на водород. Тези проблеми имат по-голямо значение за дълготрайната енергийна сигурност, в сравнение с за настоящия дефицит с наближаването на зимата.

След ОАЕ Шолц пътува до Катар, където се очакваше той и емирът на арабската страна да обсъдят дълготрайни проекти за доставки на газ и водород. Германия и Катар разискват доставките на полутечен природен газ (LNG) от няколко месеца, като Германия не е склонна да се ангажира с дълготрайни контракти на рекордни цени за катарската суровина.

Шолц излезе с изказване след срещата в Катар, в което не загатна никакви съответни съглашения за доставки. Министърът на енергетиката на Катар сподели в събота, че договарянията с немските компании RWE и Uniper SE за дълготрайни контракти за доставки на LNG не престават.

Съгласно изискванията на договорката с ADNOC LNG ще бъде доставен до плаващия терминал на RWE в Брунсбютел, покрай Хамбург, незабавно след края на декември. Германия построява плаващи терминали за импорт на LNG и се чака някои уреди да бъдат подготвени още тази зима.

ADNOC също се споразумя с дистрибутора на горива Wilhelm Hoyer GmbH & Co. KG да доставя до 250 000 тона дизел на месец през 2023 година, съгласно държавната новинарска организация на ОАЕ WAM. Енергийната компания направи първата директна доставка на дизел за Германия през септември.

Отделно основаната в Абу Даби Masdar ще търси повече благоприятни условия за произвеждане на вятърна сила в Северна Европа и региона на Балтийско море в Германия, с цел да усили производството на възобновима сила до 10 гигавата до 2030 година, съгласно WAM.
 Германия национализира Uniper, най-големият вносител на газ в страната
Германия национализира Uniper, най-големият вносител на газ в страната

Правителството ще придобие 99% от компанията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР