Германският канцлер огласи днес важно решение: Меркел номинира Анегрет Крамп-Каренбауер

...
Германският канцлер огласи днес важно решение: Меркел номинира Анегрет Крамп-Каренбауер
Коментари Харесай

Меркел направи номинация за втория по важност пост в ХДС

Германският канцлер огласи през днешния ден значимо решение: Меркел номинира Анегрет Крамп-Каренбауер за нов общоприет секретар на Християндемократическия съюз, откакто досегашният Петер Таубер се отдръпна по здравословни аргументи, Мнозина към този момент допуснаха, че с предлагането си Меркел готви своя приемничка. Доколко оправдани са тези спекулации и коя е Крамп-Каренбауер? Обърнахме се с тези въпроси към колежката Даря Попова-Витцел от Българската редакция на Дойче Веле.


Самата Меркел също е заемала тази служба и по тази причина въобще дори не е пресилено да се твърди, че постът общоприет секретар на партията може да се окаже и трамплин към върха. В този дух са и доста от мненията след номинирането на 55-годишната Крамп-Каренбауер - а точно, че предлагайки я за тази служба, Меркел цели да я приготви за собствен правоприемник. Това, естествено, са единствено спекулации, само че е реалност, че двете освен се схващат добре, а и споделят сходни възгледи.

Анегрет Крамп-Каренбауер е на 18 години, когато става член на немския Християндемократически съюз. Произхожда от католическо семейство, приключва право и политология, омъжва се млада - на 22 години. Има три деца, за които, както се твърди, се грижи най-вече брачният партньор ѝ, строителен инженер по специалност. Анегрет Крамп-Каренбауер се посвещава напълно на политическата си кариера. На 38-годишна възраст става вътрешен министър на провинция Саарланд - по това време тя е първата жена на този пост в немската история. На 48 години към този момент е министър-председател на провинцията - пост, който заема и до през днешния ден, от който обаче ще би трябвало да се откаже, с цел да се посвети на новата си задача.

Впрочем, единствено преди няколко седмици 45 % от членовете на Християндемократическия съюз я дефинираха като подобаваща да наследи Меркел. При съответното гласоподаване никой различен политик от партията не получи толкоз огромно утвърждение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР