Германският канцлер обяви, че специалният кораб за регазификация, необходим за

...
Германският канцлер обяви, че специалният кораб за регазификация, необходим за
Коментари Харесай

Олаф Шолц откри втория германски плаващ терминал за втечнен газ

Германският канцлер разгласи, че специфичният транспортен съд за регазификация, нужен за третия немски терминал в Брунсбютел, ще дойде идната седмица

Канцлерът Олаф Шолц взе участие в гала по откриването на втория немски плаващ терминал за полутечен природен газ в град Лубмин, ситуиран на брега на Балтийско море, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Церемонията се състоя по-малко от месец откакто той откри първия немски терминал за полутечен природен газ във Вилхелмсхафен. Очаква се през идващите месеци да бъдат пуснати в употреба още няколко терминала, в това число и още един в Лубмин.

Германското държавно управление взе решение за създаване на новите уреди броени дни след началото на съветската инвазия в Украйна.

Терминалите са част от напъните на Берлин за попречване на енергийната рецесия, които включват и краткотрайно активиране на остарели въглищни електроцентрали, както и удължение на периода на употреба на последните три атомни електроцентрали в страната. Те трябваше да бъдат изключени в края на предходната година, само че немските управляващи взеха решение да останат в употреба доникъде на април.

Германия работеше и за запълване на газовите си складове преди зимата. Миналата седмица федералната организация за регулация на мрежите съобщи, че тази зима е " все по-малко евентуално " да има дефицит на газ.

Шолц похвали скоростта, с която са издигнати първите терминали, и съобщи, че специфичният транспортен съд за регазификация, нужен за третия немски терминал в Брунсбютел, ще дойде идната седмица.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР