Германският канцлер Ангела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на

...
Германският канцлер Ангела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на
Коментари Харесай

Меркел категорична: Няма да се кандидатирам за пети мандат

Германският канцлер Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година в Хамбург. Семейството се, чийто мандат изтича следващата година, увери през днешния ден, че не има намерение, макар известността си, да заеме поста за пети път, съобщи Франс прес.

"Не, в действителност не. Категорично ", отговори тя на въпрос за възможна нова кандидатура в изявление за телевизия Цет Де Еф.

65-годишната немска лидерка е измежду най-предпочитаните политици в страната, в това число с помощта на триумфа на страната в битката с новия ковид.

Меркел разкри по какъв начин се оправя Германия с COVID-19

Нейният Християндемократически съюз ще избере в края на тази година нов водач, който по-късно би трябвало да стане претендентът на консервативната партия за канцлерския пост.



Меркел приказва и за гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд при полицейски арест в Съединени американски щати.

"Това ликвидиране на Джордж Флойд е извънредно нещо. Расизмът е извънредно нещо. Американското общество е доста поляризирано ", сподели немският канцлер.

Германия: Смъртта на Джордж Флойд ни шокира

"Мисля, че политическият жанр (на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп) поражда огромна дискусия ", съобщи Меркел, само че добави, че работи с водачите на всички страни, в това число с него, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР