Германският канцлер идва у нас в седмица на дипломатически совалки

...
Германският канцлер идва у нас в седмица на дипломатически совалки
Коментари Харесай

Защо Ангела Меркел идва у нас

Германският канцлер идва у нас в седмица на дипломатически совалки в Европа и часове преди решителен ден за Германия.

Точно преди седмица в три европейски столици на фокус бе бъдещето на Европа. В София беше цялата Европейска комисия, а в Париж – новият австрийски канцлер Себастиан Курц. Същия ден от Берлин пристигна новината, че има пробив в консултациите сред огромните партии за държавно управление. Обявиха, че желаят нов подтик в Европа.

В сряда австрийският канцлер се срещна с Меркел, а през вчерашния ден австрийският външен министър бе в София.

Тази вечер немският канцлер и френският президент разискват бъдещето на Европа, а в София е френският министър по европейските въпроси.

В Европа несъмнено нещо се приготвя и в играта на " А " тимовете попада и България. Потвърждава го и утрешната аудиенция на немския канцлер в София.

Преди нея – взор към Берлин. Меркел идва часове преди да стане ясно дали ще има ново държавно управление на Голяма коалиция. Лидерите на трите огромни партии се сплотиха, че в случай че още веднъж сформират кабинет, Европа ще е приоритет.

В заключителния им документ има съответни задължения: повече пари в общия бюджет на Европейски Съюз, механизъм за минимална работна заплата на ниво Европейски Съюз, реформиране на еврозоната и усилване на политиката по сигурност и обрана на общността.

Със сигурност тематики на диалога на следващия ден в София ще бъдат противоречивите в Европа въпроси като брекзит, миграцията, новата финансова рамка на Европейски Съюз и Западните Балкани, евентуално – и връзките с Турция.

--> Срещата сред премиера Борисов и канцлера Меркел на следващия ден е работна. Всъщност е сред двама водачи, които добре се познават и които сега са с най-дълъг управнически опит в Европа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР