Германският канцлер Ангела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на

...
Германският канцлер Ангела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на
Коментари Харесай

Меркел изрази съмнение дали Великобритания наистина иска подреден Брекзит

Германският канцлер Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година в Хамбург. Семейството се сложи под подозрение това дали Англия има сериозен интерес от реализиране на съглашение с Европейски Съюз за спретнат Брекзит, съобщи ДПА.

"Ще бъде в полза на Англия и на всички членки на Европейски Съюз, несъмнено, напускането да стане по спретнат метод ", сподели Меркел в изявление, оповестено през днешния ден от в. "Зюддойче цайтунг " и други европейски медии.

Таксите в британските университети скачат за студентите от Европейски Съюз от следващата година

"Това обаче може да стане, в случай че и двете страни го желаят ", уточни федералният канцлер.

Меркел споделя в изявлението, че в случай че държавното управление на английския министър председател Борис Джонсън желае да дефинира тъкмо своите връзки с Европейски Съюз, то ще би трябвало да "живее с следствията ", които може да са "по-малко взаимосвързана стопанска система ".

Канцлерката акцентира, че 27-те членки на общността не би трябвало да се придържат към схващането, че те би трябвало да дефинират какво тъкмо следва да желае Англия. "Великобритания би трябвало да дефинира това, а ние, 27-те, ще отговорим по подобаващия метод ", прибавя Меркел.

Англия публично напусна Европейски Съюз на 31 януари, откакто на референдум през 2016 година с малко надвиха гласовете за излизане от общността. Остават тъкмо шест месеца за подписване на договорка, преди разпоредбите на Европейски Съюз да спрат да важат да Англия.

До момента Европейски Съюз и Англия са постигнали дребен прогрес в четири преговорни кръга по всеобхватно комерсиално съглашение.

И двете страни се съгласиха графикът на договаряния да бъде интензивен през юли и те да получат "нов подтик ", съгласно взаимно изказване, направено по-рано този месец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР