Германският канцлер Ангела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на

...
Германският канцлер Ангела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на
Коментари Харесай

Меркел коментира германско-френските отношения като важна част за единството на ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година в Хамбург. Семейството се посочи германо-френското единение във възобновяване на стопанската система на Европейски Съюз, откакто се срещна с френския президент Еманюел Макрон, съобщи ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

"Когато Германия и Франция са единни, това не значи, че Европа е единна. Но когато Германия и Франция не са единни, тогава единството на Европа не е в доста положително положение ", съобщи Меркел.

"Очакванията са огромни ", добави тя, визирайки идното ротационно немско председателство на Европейски Съюз, започващо на 1 юли.

"Но Берлин и Париж могат да допринесат за позитивния подтик в вярната посока за бъдещето на Европа ", сподели канцлерката.

Меркел съобщи, че Европа е изправена пред сложни времена и че Германия и Франция имат желание да играят роля в идните месеци, което дава ясно да се разбере, че "Европа е нашето бъдеще ".

Как се популяризира COVID-19 в Европа?

Канцлерът също така изрази вяра, че страните членки на Европейски Съюз ще съумеят на срещата си на върха през юли да преодолеят разликите си за бюджета от над 1 трилиона евро за Европейски Съюз, както и за възстановителния фонд за справяне с последствията от коронавирусната рецесия, добавя Ройтерс.

"Ще има още доста диалози. Надяваме се, че ще намерим решение, макар че има още дълъг път пред нас ", сподели Меркел.

Макрон изрази още веднъж позицията си, че договорка за бюджета на Европейски Съюз и за възстановителния фонд ще бъде реализирана на срещата на върха на 17 и 18 юли. Той сподели, че фондът би трябвало да включва 500 милиарда евро под формата на грантове за най-тежко потърпевшите страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР