Германският канцлер Ангела Меркел заяви във вторник, че Великобритания все

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви във вторник, че Великобритания все
Коментари Харесай

Меркел за преговорите за Brexit: Великобритания не знае какво иска

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи във вторник, че Англия към момента не е изразила ясна позиция по отношение на желанията си за бъдещите връзки сред Лондон и Брюксел след Brexit.

Тя предизвести, че остават единствено „ сред шест и осем седмици “ за реализиране на дефинитивно съглашение, предава AFP, представена от " Фокус ".

Успехът на идните договаряния зависи „ значително от това какво желае действително Англия и диалозите по този въпрос до в този момент не са напълно ясни “, уточни Меркел по време на бизнес конференция в Берлин.

Меркел повтори позицията на останалите 27 държави-членки на Европейски Съюз, че " не можете да принадлежите към единния пазар, в случай че желаете да се придържате единствено към един от правилата му, само че не и към другите три ".

Брюксел има вяра, че Тереза Мей желае Англия да резервира преимуществата на свободната търговия със артикули с Европейски Съюз, без да следва трите съществени правилото свободното придвижване на хора, услуги и капитали през границите.

Британският министър председател Тереза Май отвърна на удара в петък в Европейски Съюз, откакто Брюксел изрично отхвърли нейния проект за Brexit, заявявайки, че отводът за компромис е " недопустим " и предизвести, че тя към момента е подготвена да се отдръпне от договарянията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР